Lefkas-stad

 

Lefkas-stad is de hoofdstad van het schiereiland Lefkas. Lefkas-stad ligt aan een wetland gebied waar diverse broedende watervogels zijn. Door verschillende aardbevingen zijn er weinig oude gebouwen in de stad en omgeving. Het oude fort Santa Mavra en een paar kerken hebben wel elke aardbeving doorstaan. Het eerste gedeelte van de stad is een gewone Grieks centrum met veel winkels. Het tweede gedeelte is meer toeristisch met winkels, restaurants en een gezellig plein. In Lefkas-stad is onder andere een folkloristisch, een archeologisch museum en een fonografisch museum. In de Marina Lefkada liggen zeer veel zeilboten, vooral flottielje zeilen is hier populair. In de vakantie periodes wanneer de Grieken vrij zijn kan het redelijk druk zijn in Lefkas-stad. 

 

 

Op het Gira – Dimosari strand staan nog stenen windmolens en vlakbij is het grote zandstrand. Het hiernaast gelegen strand: Agios Ioannis is genomineerd met de Blauwe vlag. Op drie kilometer ten zuidwesten van Lefkas-stad ligt het Faneromenis-klooster gebouwd op een groene heuvel met een prachtig uitzicht op de stad en omgeving. Apolpena is een bergdorp en ligt ten zuiden van Lefkas-stad. Tsoukalades is een authentiek Grieks dorpje en ligt tussen Lefkas-stad en Agios Nikitas, aan de kust van Tsoukalades ligt het Kamina strand.


 

Taverne The Seven Islands vindt u nu op een nieuwe locatie tegen over de jacht haven van Lefkas stad,vlak bij het politie bureau. Lefkada is één van de Eptannisos eilanden, de 7 eilanden groep. Het restaurant gebruikt deze naam. Yorgos is de enthousiaste kok, hij creëert traditionele maaltijden, veel vissoorten. Heel gewoon is het dat u in de gezellige keuken een uitleg krijgt van de diverse vissoorten en een kijkje neemt in de vele pannen met heerlijk geuren die op het fornuis staan te pruttelen.

 

Restaurant The Seven Islands  tel. 69434479

 

 

Op de kade tegen over de lefkade Marina ligt dit restaurant met een nostalgische uitstraling. Het thema van de inrichting is oude film en filmmuziek. Het restaurant is smaakvol aangekleed met veel afbeeldingen van vooroorlogse film helden en musici. Regelmatig is er livemuziek. Op het menu staat een gevarieerd aanbod van lokale gerechten zoals worstjes in tomatensaus, varkenslapjes in een romige oreganosaus. Er is ook een ruim aanbod in vis soorten, elke dag leggen de vissersboten vlak bij het restaurant aan. Het restaurant heeft een tweede terras direct aan het water aan de overkant van de weg.

 

Film restaurant Paei Kairos    Dim. Golemi  oostkant         tel. 26450-24045

 

 

Vakantie Lefkas-stad:

 

vakantie Lefkas ruime keus

 

vakantie authentiek Lefkas

 

eilandhoppen Lefkas

 

hotels voor de beste prijs

 


Lefkas