Kathisma

 

 

Kathisma heeft een prachtig strand en ligt iets voorbij Agios Nikitas. Het Kathisma strand is een voortzetting van het Agios Nikitas strand en loopt door tot Kalamitsi. Het is een langgerekt zand met kiezel strand met hoge golven omringd door steile kliffen. Bekend om zijn mooie kristalheldere azuurblauwe zee en één van de populairste stranden van Lefkas. Er zijn parasols en ligbedden te huur. Goed bereikbaar via een redelijk goede maar steile weg en veel parkeer mogelijkheden. Vanuit Agios Nikitas gaan er bussen naar het Kathisma strand. Het plaatsje Kalamitsi ligt op circa twee kilometer van het strand.

 

Kalamitsi

 

 

Kalamitsi is een klein dorp in amfitheater stijl tegen de groene berg gebouwd, het is één van de oudste dorpen van Lefkas. In en rondom Kalamitsi staan een aantal kerken en dertien oude windmolens, er zijn een aantal tavernes, een bakker en een kleine supermarkt. Vanaf Kalamitsi is er een schitterend uitzicht over de westkust van Lefkas.

 

Dit nieuwe hotel ligt in een mooi aangelegde tuin. De ruime kamers hebben, tv met dvd-speler, kitchenette, airco en ruime balkons. Gelegen aan het begin van het Kathisma strand. Mooie ontbijtruimte waar zowel binnen als buiten gegeten kan worden. Van begin mei tot eind oktober geopend. Eris een gezelige bar aan het zweembad.

 

Hotel Sirios   tel. & fax: 26450-97025   mob. 6972-929047   Hotel Sirios      info@sirios-hotel.gr   

 

 

In het midden van het mooie Kathismastrand ligt dit bekende restaurant. Het restaurant heeft een uitgebreid assortiment van Griekse en Italiaanse gerechten. Bezoekers kunnen gebruik maken van de zonnebedden op het strand. Op het strand worden ook drankjes geserveerd en er zijn kleedhokjes, douches en wc’s. Boven het restaurant zijn een aantal luxe kamers te huur met ruime balkons.

 

Restaurant Monato   tel: 26450-97094    Monato restaurant

 

 

Gezellige strandbar met zwembad voor kinderen en volwassenen. Op het strand worden gewone en exotische drankjes geserveerd. Wilt u iets eten dan is er keus uit onder andere salade, omelet, hamburger, ijs, en friet.

Bij de bar zijn overdekte parkeerplaatsen.

 

Strand bar Copla  tel. 26450-29411   Strand bar Copla

 

Strandbar S0ul is het oudste strand resturant van Kathisma veel pioniers werk is hier door de vissers familie verricht,ook nu nog bied deze famielie een goede servis aan er is een uitgebrijde kaart metveel variatie.

Derect gelegen aan het mooie Kathisma strand met een riand zweembad en een kinderbadje.  Voor bezoekers zijn er overdekte gratis parkaar plaatsen. Soul is gelegen aan de noordkant van het strand Kathisma.

Stranbar S0ul

 

Para sealing is een geliede sport 0p Kathisma ,aanmelden op het strand en met busjes wordt naar het hooge afspong punt gebracht,u spingt samen met de instruktuur. Wel is de wind richting en sterkte een voorwaarde.

 

 

Vakantie Lefkas :

 

vakantie Lefkas ruime keus

 

vakantie authentiek Lefkas

 

eilandhoppen Lefkas

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Lefkas