Egremni strand

Het Egremni strand is een van de mooiste stranden van Lefkas, het strand staat vaak in top 10 of top 100 lijsten van mooiste stranden. Het zandstrand ligt afgelegen aan de zuidwest kust van het eiland Lefkas. Het is bereikbaar met de auto waarna nog een klim omlaag volgt, vanuit Vasiliki varen er ook bootjes naar het strand, vraag wel voor de zekerheid of de boot doorvaart naar Egremni want sommige varen niet verder dan om de kaap en tot aan het zuidelijker gelegen Porto Katsiki strand. Zelfs cruiseschepen stoppen onderweg wel eens om passagiers de gelegenheid te geven het zandstrand en de kliffen te bewonderen.

Met de auto is Egremni bereikbaar vanuit zowel het noorden als vanuit het zuiden van Lefkas. Rij naar het dorp Chortata en neem daar de afslag naar Athani, via de dorpen Komilio, Dragano en Athani leidt de weg naar Egremni. Op Lefkas is er ook vanuit verschillende plaatsen een busverbinding naar het strand.

Egremni was in het verleden altijd een stil en verlaten strand bereikbaar via bergweggetjes en ezelspaden. Maar de schoonheid van het strand was zo aantrekkelijk dat men een asfaltweg heeft aangelegd. Hoog boven het strand ligt nu een parkeerplaats en via een lange steile trap van 347 treden kan men naar het Egremni strand.

Het Egremni strand is een lang bijna wit zand met heel kleine kiezel strand omgeven door hoge kliffen van zo’n 150 meter hoogte, het strand heeft een lengte van circa 2.400 meter en een breedte van 20 tot 50 meter. Op een klein gedeelte van het strand zijn ligbedden en parasols te huur.

De zee is opvallend turquoise van kleur en deze lichte kleuren van de kliffen, het zand en de zee geven het geheel een idyllische sfeer. Veel toeristen maken van deze tocht een hele dag uit, de omgeving is mooi en het strand is zo groot dat er meestal wel rustige plekjes te vinden zijn. De zonsondergang is schitterend  om te zien als het laatste zonlicht van de dag weerspiegelt op de kliffen en de zee.

Boven het schitterende strand van Egmeni zweeft als het ware dit gezellige café waar het na meer dan 300 treden omhoog gezellig uitblazen is en natuurlijk smaakt een heerlijk koel pilsje of een koud drankje hier opperbest. Ook voor snacks of een heerlijke  souvlaki schotel kunt u hier uitstekend terecht. Subliem uitzicht over de witte rotsen met in de diepte het zandwitte strand en de badgasten. Bij dit strandcafé kunt u ook gekoelde dranken en snacks kopen om mee te nemen naar het strand.

 

Egremni Beach Café     tussen parking en strand    mob.  6973-598833

 

Lefkas :