Agios Nikitas

Agios Nikitas
Agios Nikitas

Agios Nikitas ligt op twaalf kilometer van Lefkas-stad, het is een gezellig vissersdorp met een mooi heuvelachtig landschap. Het lange zandstrand Pefkoulia ligt net voor het dorp. Behalve dit lange strand is er nog een kleiner strand bij de rots Kaap Nikitas. De burgemeester van Lefkas komt uit Agios Nikitas. Er mag van hem in die plaats uitsluitend gebouwd worden op traditionele wijze. De hoofdweg van het dorp, met restaurants en terrasjes, gaat naar het strand met de rots bij Kaap Nikitas.

 

Het nabijgelegen bergdorp Kalamitsi is in amfitheater stijl gebouwd en is één van de oudste dorpen van Lefkas, het ligt op dezelfde hoogte als Karya een dorp bekend vanwege de Griekse traditionele borduurkunst.

 

 

Taverne Klimataria vindt u halverwege het gezellige straatje naar het strand. Het met veel bloemen versierde terras is ook door groene klimplanten overdekt wat voor koele schaduw zorgt. Vanaf het terras een leuk uitzicht op het winkelstraatje en in de verte de zee. Dit familierestaurant heeft een uitgebreide Griekse keuken. Daniel de chef-kok heeft aan de befaamde koksschool Lemomdo gestudeerd voor de fijne kneepjes. Vooral de visgerechten die volgens familietraditie worden gegrild zijn zeer gewaardeerd door de Griek en de buitenlander. De huiswijn is prima en de hartelijke bediening vanzelfsprekend.

 

Taverne – Grill  Klimataria        tel. 26450-97116      mob. 6948-248531      lilianapolimeri@hotmail.com

 

 

Vakantie Lefkas :

 

vakantie Lefkas ruime keus

 

vakantie authentiek Lefkas

 

eilandhoppen Lefkas

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Lefkas