Lagonisi

 

 

 

 

Lagonisi ligt aan de kust op circa 30 kilometer afstand van centrum Athene. Lagonisi (Lagonissi) is een populaire voorstad van Athene met veel luxe huizen. Het Lagonisi strand ligt aan een mooie baai en wordt goed onderhouden. Het strand loopt door tot aan de rotsachtige Kaap Thyniki.

 

 

 

 

Op het strand liggen wandelpaden van houtvlonders en restaurants serveren complete menu’s aan het ligbed, de menu’s hangen aan de parasols.

 

Er zijn kleedhokjes op het strand en douches met warm en koud water.

 

Lagonisi geeft een eiland gevoel en heeft de bijnaam konijnen of hazen eiland vanwege de vele Europese hazen die hier vroeger leefden maar die inmiddels in de stifado zijn verwerkt.  

 


Saronida

 

 

aronida is een kustplaats in de gemeente Saronikos, regionale eenheid Oost-Attika. Saronida ligt op circa 40 kilometer van Athene centrum en er is een vaste busverbinding tussen Athene en Saronida. In de omgeving van Saronida zijn nog vrij veel agrarische activiteiten. Het strand van Saronida is een schoon en goed onderhouden strand. In de zomer is Saronida een geliefde plaats en zijn er veel restaurants en cafés open. De kust tussen Saronida en Anavyssos is populair bij windsurfers.

 


Vakantie boeken

 

 

hotels voor de beste prijs

 

vakantie Atheense kust