Potamos

 

 

Potamos is de belangrijkste plaats en het grootse dorp van noord Kythira en ligt op een belangrijk knooppunt van wegen. De oude brug op weg naar Agia Pelagia getuigt hiervan, vanaf deze brug werd vroeger volgens de legendes vaak een serenade gebracht aan een geliefde. Potamos is een van de groenere  gebieden van het eiland. In de richting van Agia Palagia is een mooi dennenbos, de kerk van Agios Ioannis van Sanidia en een openlucht theater waar in de zomer voorstellingen zijn te zien. Het centrum van Potamos is heel gezellig met het plein en de vele terrassen en taveernes die het beeld bepalen.  

 

De kerk van Potamos is de Ilariotissa kerk, ook wel de Panagia (Maagd Maria) kerk genoemd. De kerk is officieel geopend in 1908. Verrassend zijn de vele oude villa’s die vaak door mooie tuinen zijn omgeven. Kijk bij het verlaten van Potamos nog even achterom naar dit zeer oude met leisteen bedekte kerkje uit de tijd van ver voor het toerisme.

 

Een van de beste taverna’s is Gefsi Elladas die voor de fijnproever veel in huis heeft, zoals gebakken levertjes, kip of lam in een traditionele rode wijnsaus. Ook is er een ruim aanbod in heerlijk bereide vis gerechten(kilogram prijs) en een ruime wijnkeus. Vanaf het terras leuk uitzicht over het plein en de gezellige winkelstraatjes. De Engels sprekende serveerster zal u graag van dienst zijn om uit  de uitgebreide menukaart een passende keuze te maken.

 

Taverna Gefsi Elladas   (Griekse smaak)      Centum Potamos       Tel. 27360-38313

 

Kythira:

  

Kythira-stad    Kapsali    Paleopoli    Diakofti    Platia Ammos    Potamos    Mylopotamos

 

Autoverhuur    Natuur Kythira