Kapsali en Kalamos

Kapsali

 

Kapsali komt u binnen via een kronkelweg vanaf Kythira-stad. U passeert de mooie baai van Sparagario. Het is een gezellige vissersplaats en het haventje heeft altijd wat te doen. Veel bezoekers van het eiland vinden Kapsali het meest authentieke dorp van het eiland. Het dorp heeft een ruime keus in restaurants en accommodaties. In de avond ziet u de verlichte vesting van Kythira-stad. De hellingen achter Kapsali zijn bosrijk en geschikt voor wandeltochten. Hier ligt ook de camping met mooi uitzicht. 

Nostos Guesthouse Chora Kythira

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

 

 

hotels voor de beste prijs

 


 

 

Gezellig restaurant op de hoek van het haventje en het strand gelegen, onder de vuurtoren. De verse vis wordt direct uit de haven aangevoerd. Al 20 jaar een goed adres voor al uw visgerechten. Open van begin april tot eind oktober, gemiddelde prijsklasse.

 

Restaurant Magos tel. 27360-31407/31408  

 

Direct aan het strand in het midden van de boulevard van het mooie Kapsali ligt deze gezellige patisserie. Vanaf het ruime door bomen overdekte terras is er een prachtig uitzicht over de baai, op strand, de haven en de vuurtoren. U kunt hier genieten van bijvoorbeeld koffie met gebak. Er is een ruime keuze aan gebak en ijssoorten, veel hiervan is in de vitrine zo aan te wijzen. Vanzelfsprekend zijn er veel koffie en theesoorten maar andere frisdranken of licht alcoholische dranken en kunt u hier ook ontbijten of lunchen. Kortom een uitstekende plaats om overdag te zitten of in de avond te genieten van het mooie verlichte kasteel dat als een wolk hoog boven de baai hangt.

 

Patisserie Sirokali      tel: 27360-31108

 

 

Deze camping ligt boven Kapsali in de bossen. De frontfoto van Kapsali is het uitzicht vanaf de camping. Het is een rustige en schone camping met veel schaduwrijke plaatsen. Vooral voor en na augustus is het een ideale camping voor natuurliefhebbers. Via een pad bent u in vijf minuten bij strand en boulevard.

2013: open van 15 juni tot 15 september 2013.

 

Camping Kapsali tel. 27360-31580 Winter tel. 27360-31213 kythera@otenet.gr

 

Vuurtoren Kapsali Kyhtira

Kalamos

 

Iets voorbij Kapsali loopt een weg landinwaarts naar Kalamos. In deze hoek van het eiland liggen een paar mooie stranden. Dit zijn de stranden Xalkos (Halkos), Vrouleas en de baai Vrouleas en het strandje bij Frydia Vekiou. Kalamos heeft verschillende accommodaties voor verhuur en een restaurant en een koffieshop. De omgeving van Kalamos is een uitstekend wandelgebied. Kapsali en Kalamos zijn interessant voor een rustige of actieve vakantie.


 Kythira :

  

Kythira-stad    Kapsali    Paleopoli    Diakofti    Agia Pelagia    Platia Ammos    Potamos    Mylopotamos

 

Autoverhuur   Natuur Kythira