Kythira

 

Kythira wordt ook wel Tsirigo genoemd. Het is een heuvelachtig eiland met vruchtbare valleien. Het eiland hoorde tot voor kort bij de Eptanissa eilandengroep (7 eilanden), nu is het toegevoegd aan de regio Attika. Kythira wordt het eiland van Aphrodite genoemd omdat deze godin hier volgens de mythologie geboren is.

Bezichtigingen op het eiland zijn onder andere het kasteel van Chora of Kythira-stad, het kasteel is in 1503 afgebouwd, de iconen in de kerk van Estavromenos, de kasteeltuin van Dimitrios in het oude Byzantijnse Paliochora, de waterval van Fonissa in Mylopotamos, de brug in Katouni. Er zijn veel stranden, sommige onder imposante overhangende rotsblokken, één van de mooiste stranden is Kaladi, het strand is bereikbaar via een trap van 130 treden. Op het eiland zijn mooie wandelroutes.

 

 

Let them say that dreams and reality
have been divorced and they haven’t lived
together anymore
They haven’t had the chance of travelling to Kythera


Panos Phylles

 


 

 

 

 

 

Kythira is met de ferry te bereiken vanaf de haven Piraeus bij Athene en via twee ferry verbindingen vanaf de Peloponnesos, vanuit Gythio of vanuit Neapoli. Tevens is er een vliegveld op een half uurtje rijden van af Kythira Stad.

 

Kythira:

 

 

 


 Bij elke plaatsnaam van Kythira staat het vakantie aanbod voor die plaats of directe omgeving.