Kyllini

 

 

Kyllini is een plaats aan de westkust op de Peloponnesos en is onder te verdelen in vier gedeeltes: Kyllini port, Kastro Kyllini, Loutra Kyllini en Kato Panagia. Deze laatste plaats heeft de meeste inwoners. Vanaf Kyllini haven gaat er in de zomer vier keer per dag een ferry naar Zakynthos en Kefalonia. 

 

 

Kastro Kyllini ligt tussen de bossen en de olijfboomgaarden op een heuvel die 135 meter boven de zee uitsteekt. Deze heuvel, waar een vesting staat, heeft de vorm van een schildpad en daarom zou het kasteel Chlemoutsi heten. Bij het kasteel gaat ’s avonds de verlichting aan en treden zangers op zoals Giorgos Dalaras. 

Loutra Kyllini is een waar kuuroord met zijn thermische baden. De totale kuststreek van het gebied is zo’n elf kilometer met zandstranden tussen hoge rotsen.

 

Fournia strand Griekenland

 

hotels voor de beste prijs

 

Het Fournia strand bij Kyllini is het meest westelijk gebied van de Peloponnesos. Vanaf hoge rotspartijen is er uitzicht op het eiland Zakynthos.

 

 

Tussen de rotspartijen prachtige strandjes. Camping Fournia Beach sluit aan op het strand van de foto en ligt direct aan zee. De camping is dicht bij de Spa Loutra Kyllini gelegen en niet ver van Olympia.Tevens bungalow-verhuur voor twee tot vier personen. Bungalow met keuken, airco, wc, douche en een ruim terras. Geopend

van 15 april tot 15 oktober. Restaurant, supermarkt, wasmachine, kinderspeeltuin aanwezig. Nieuw bijgebouwde appartementen zijn gereed vanaf juni 2011, allen met zeezicht. Zie voor prijzen de website.

 

Camping Fournia Beach en bungalows tel. 26230-95095