Sissi

 

 

Sissi of Sisi op Kreta is een mooie en vrij rustige kustplaats ten zuiden van Malia tussen Iraklion en Agios Nikolaos aan de noordkust van Kreta. Sissi ligt heel pittoresk aan een soort van miniatuur fjord. De lange haven loopt in de vorm van een kleine rivier door het dorp. Hier liggen kaiks, de traditionele Griekse vissersbootjes, waarvan sommige in het toeristenseizoen als taxibootje fungeren. Zes kilometer ten oosten van Sissi ligt Milatos en de Milatos grot, vanaf de druipsteengrot is er een schitterend uitzicht op zee. In de grot is, behalve op sommige plaatsen wat daglicht, geen verlichting maar met een zaklamp is de Milatos grot goed te bezichtigen. In de grot is een kleine kapel gebouwd. De stranden van Sissi en Milatos zijn gemengde zand met kleine kiezel stranden.

 

Agios Georgios Selinari klooster

 

Vier kilometer ten zuiden van Sissi ligt Selinari en het mooie Agios Georgios Selinari klooster in de Selinari kloof. Volgens de legende was er een monnik van Rhodos die in de kloof een icoon vond van St. George. De monnik bouwde op deze plek een kerk en woonde er tot zijn dood.

Later werd er een grotere kerk en monnikenverblijven bij gebouwd maar het oorspronkelijke kerkje staat nog steeds en wordt gezien als de plek waar verschillende wonderbaarlijke genezingen door de heilige tot stand zijn gekomen. Het klooster is nu nog steeds een belangrijke plaats voor lokale bewoners en toeristen. 

 


Sissi – Touroperator aanbod 2018

      kindvriendelijk, Sunweb                                             Milatos, aan strand, comfort, rust, incl. auto, Eliza

 

Zelfstandig vakantie boeken

hotels voor de beste prijs 

 

Kissamos    Chania    Rethymnon    Rethymnon Fortezza    Bali    Agia Pelagia

 

 Iraklion     Kokkini Chani    Malia

 

Sissi     Agios Nikolaos    Koutsouras