Malia

Malia ligt ten oosten van Iraklion en Chersonissos en is een van oudste toeristische bestemmingen van Kreta. Malia is groter dan Chersonissos en heeft een actief nachtleven met veel discotheken en muziek cafés. Bij de plaats ligt aan de Golf van Malia een lang en breed zandstrand met watersport mogelijkheden en restaurants.

 

Drie kilometer ten oosten van de plaats ligt het Minoisch paleis van Malia. Het paleis is in ongeveer dezelfde periode als de paleizen van Knossos en Festos gebouwd en is het op twee na grootste Minoische paleis. Het was in de Griekse mythologie de residentie van koning Sarpedon, de broer van koning Minos. De ruïne van het paleis van Malia heeft ongeveer dezelfde plattegrond als de andere grote paleizen: vier vleugels gegroepeerd rond de centrale binnenplaats. In de zuidwesthoek van de binnenplaats staat verzonken in de grond de beroemde Kernos, een offersteen. De opgraving is geopend van dinsdag tot en met zondag van 08:30 tot 15:00 uur.

 

Vakantie Kreta:

 

vakantie Kreta ruime keus, scherpe prijs

 

Kreta vakantie authentiek

 

eilandhoppen Kreta

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Koutouloufari en Piskopiano

 

 

Landinwaarts op de heuvel achter Chersonissos liggen de dorpen Piskopiano en Koutouloufari. Het is een rustige omgeving met traditionele huizen en mooi uitzicht. In beide dorpen zijn goede tavernes met Griekse gerechten, in Piskopiano is een klein volksmuseum. Vanwege de ligging is Koutouloufari een populaire bestemming voor ouders die van rustig Kreta willen genieten terwijl de oudere kinderen kunnen gaan stappen in Chersonissos.