Koutsouras

 

Koutsouras ligt aan de rustige zuidkust van Kreta op 37 kilometer afstand van Sitia en 22 kilometer van Ierapetra. Ten oosten van Koutsouras ligt het rustige Makrigialos en Analipsi en ten westen ligt Agio Fotia en Koutsounari.

 

Koutsouras is een klein dorp waar de inwoners vooral van de landbouw leven. Er zijn een paar winkels, een postkantoor en de kerk Agia Irini. Analipsi en Makrigialos zijn twee dorpen die in elkaar overlopen, opvallend is het lange Diaskari zandstrand aan de Kalo Nero baai. Het strand van Analipsi wordt gezien als kindvriendelijk vanwege de langzaam aflopende zeebodem.

 

makrigialos-strand
makrigialos-strand

Agia Fotia ligt op dertien kilometer van Ierapetra, er is een klein en meestal heel rustig zandstrand mooi gelegen tussen de bergen. De beschutte baai is een goede plaats om te snorkelen en te duiken. Koutsounari ligt op acht kilometer van Ierapetra, het is een van oorsprong boerendorp. De wat hogere ligging van de gerenoveerde huizen geven een schitterend uitzicht op de baai en het Koutsounari strand. Het nabijgelegen Ferma zandstrand is een Blauwe Vlag strand. Op de weg naar Agios Ioannis in de bergen achter Koutsounari ligt de Milonas waterval. De omgeving in dit zuidelijke gedeelte van Kreta is landelijk en traditioneel, voor liefhebbers van het rustige Kreta.

 

Koufonisi

 

 

Vanaf Makrigialos vaart er een excursie boot naar het onbewoonde eiland Koufonisi op circa 18 kilometer aftstand van Kreta gelegen. Op het eilandje zijn schitterende witte zandstranden.

 

Vakantie Kreta:

 

vakantie Kreta ruime keus, scherpe prijs

 

Kreta vakantie authentiek

 

eilandhoppen Kreta

 

hotels voor de beste prijs