Kokkini Chani

 

 

Kokkini Chani ligt tussen Iraklion en Chersonissos, in het dorp zijn veel winkels, restaurants, autoverhuur en fietsverhuur en een pinautomaat.

Kokkini Chani vaak geschreven als Kokkini Hani heeft mooie zandstranden en zand met kiezel stranden.

Er zijn veel watersport faciliteiten en de stranden worden gezien als kindvriendelijk vanwege de langzaam aflopende zeebodem.

De naam van het dorp zou verwijzen naar een herberg, een vroegere overnachtingplaats voor boeren en dieren op weg naar Iraklion om olijven, druiven of kleinvee te verkopen.

 

Vathianos Kambos is een oude wijknaam van het dorp en de naam van het strand aan de westkant van Kokkini Chani. Vanuit Kokkini Chani rijden er vaak bussen naar Iraklion, Analipsi, Chersonissos en Malia.

 

 

 

 

Dia

Tussen Iraklion en Kokkini Chani bij Karteros ligt het Tombrouk strand, een lang zandstrand met verschillende watersport mogelijkheden. Het Tombrouk strand ligt tegenover het eiland Dia waar de Kretenzische wilde geit leeft. Bij Dia zijn duikers op zoek gegaan naar de stad Atlantis. De verdwenen stad werd niet gevonden maar wel een verdronken Minoische stad.

 

Gouves

Ten oosten van Kokkini Chani liggen de dorpen Kato Gouves, Analipsi en Anisaras. Kato Gouves is een toeristische plaats aan de kust met lange zandstranden. Het bergdorpje Gouves ligt een stukje landinwaarts, hier ligt de Skotino grot met op de top de Agia Paraskevi kerk en bij Amnisos de Ilithyia (Eileithyia) grot gewijd aan de Griekse godin van de vruchtbaarheid. 

 


Touroperator aanbod 2018

           luxe exclusief of familiehotel                                                    populair, goede prijs/kwaliteit

 

 

 

    luxe, all inclusive, strand, restaurants, Sunweb

 

 

Zelfstandig vakantie boeken

hotels voor de beste prijs 

 

 

Kissamos    Chania    Rethymnon    Rethymnon Fortezza    Bali    Agia Pelagia

 

 Iraklion     Kokkini Chani    Malia

 

Sissi     Agios Nikolaos    Koutsouras