Kos

 

Kos is onderdeel van de uitgebreide Zuid-Egeïsche eilanden groep. Kos heeft een lengte van circa 44 kilometer en een gemiddelde breedte van 10 kilometer. Het noorden van Kos is vruchtbaar gebied. In het oosten ligt Kos-stad en het midden en zuiden van Kos is bergachtig. Kos is het meest bekende fietseiland van Griekenland omdat het in vergelijking met andere Griekse eilanden een vlak eiland is.

 

Kos
 
Kos Griekenland
 

 

Het eiland Kos ligt tegenover Turkije, er gaan excursies naar Bodrum. Vanuit de haven van Kos zijn er ook excursies naar omliggende Griekse eilanden, zoals Kalymnos of Rhodos. Kos is een welvarend toeristeneiland, de vele schone stranden, de heldere zee en de gemoedelijke sfeer maken het tot een favoriete vakantie bestemming. Vaak is Kos voor vakantiegangers de eerste kennismaking met Griekenland.

 

Hippocrates
 
Asklepion
 
Odeon Kos-stad

 

De arts Hippocrates is op Kos geboren, Hippocrates van Kos heeft de basis gelegd voor de westerse geneeskunde. De eed van Hippocrates wordt nu nog afgelegd bij afgestudeerde artsen, ook in Nederland. Het heiligdom van Asklepios is het Asklepieion of Asklepion en ligt vier kilometer ten zuidwesten van Kos-stad. Het Asklepion in Epidavros op de Peloponnesos is als voorbeeld gebruikt voor de bouw van het Asklepion op Kos.

 

 

Kos   

 

Kos vakantie aanbod   

 

Kos-stad    Psalidi    Palio Pyli    Kardamena   

 

Agios Stephanos    Kefalos    Kamari    Mastichari    Marmari    Tigaki

 

opgravingen Kos-stad    agora Kos-stad    gebouwen Kos-stad    Asklepion

 

natuur Kos

 


Bij elke plaatsnaam van Kos staat het vakantie aanbod voor die plaats of directe omgeving.

© 2005 – 2016 Ecogriek                                                                                 sitemap          disclaimer