Kitesurfen in Griekenland

Griekenland is een zeer veelzijdig vakantieland dat populair is bij zonaanbidders, liefhebbers van cultuur en watersporters. Wist je dat Griekenland in de zomer een uitstekende plek is om te kitesurfen? De eilanden hebben winderige kitespots in juli en augustus, wanneer de beroemde meltemi wind waait. Zowel voor beginners als ervaren kitesurfers is dit een uitstekende bestemming.

Waarom leren kitesurfen?

Als jij tijdens je vakantie ook actief wilt zijn is het erg leuk om aan watersport te doen. Kitesurfen is relatief eenvoudig te leren en na een paar dagen kun je al zelfstandig aan de slag. Daarnaast is Griekenland een zeer windzekere bestemming, waardoor de kans groot is dat er altijd genoeg wind is voor jouw lessen. Het water is heerlijk warm. Reis- en zorgverzekering vergelijken is wel handig om te doen voor vertrek aangezien kitesurfen een extreme sport is en daardoor bij veel verzekeraars niet standaard onder de verzekering valt. Griekenland laat per 15 juni weer Nederlanders toe.

Kitesurfen op Kos

Kos ligt in de Egeïsche zee, voor de kust van Turkije. Op het eiland vind je voor ieder wat wils. Zo zijn er gezellige uitgaansgelegenheden, prachtige stranden om lekker te zonnen en diverse watersportcentra waar je kunt leren kitesurfen of spullen kunt huren. De populairste kitespots op het eiland zijn Psalidi, Kohilari en Marmari Beach. Als het een dagje niet waait valt er genoeg te doen op het eiland. Bezoek bijvoorbeeld het adembenemende tempelcomplex Asklepieion of bekijk de boom waaronder Hippocrates les gaf in Kos-stad.

Watersporten bij Lefkada

Kitesurfen Lefkada

Lefkada is een wat rustigere bestemming op het eiland Lefkas, gelegen in de Ionische Zee. Deze stad ligt dichtbij het vliegveld, waardoor dit eenvoudig te bereiken is vanuit Nederland. In de omgeving van Lefkada kun je niet alleen uitstekend kitesurfen, maar ook windsurfen, zeilen en suppen. Meestal is het in de ochtend nog niet zo winderig, waardoor je rustig op staat en nog even relaxt op het strand voordat je jouw vlieger oppompt. Je kunt onder andere kitesurfen bij Agios Ioannis Beach, dat vlakbij de stad ligt. Lefkas staat bekend om de prachtige witte zandstranden en het azuurblauwe water.

Kitesurfvakantie naar Rhodos

Rhodos is een zeer populaire bestemming in Griekenland. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee en hier is voor iedereen wat te doen. Zo zijn er verschillende mooie kitespots en kun je jouw vakantie combineren met zon, zee, uitgaan en het bezoeken van bijzondere bezienswaardigheden. Populaire kitesurfstranden zijn het strand bij Prasonisi in het zuiden van het eiland, Theologos Beach aan de westkust en Kremasti. Op Rhodos valt het zeker aan te raden om een dagje vrij te maken voor een bezoek aan het Archeologisch Museum, waar je een grote collectie archeologische voorwerpen kunt zien.

juni 15, 2020
ecogrie
Uncategorized