Xi strand en Vatsa

Het Xi strand is een blauwe vlag strand en ligt op ongeveer zeven kilometer vanaf Lixouri. Het is een strand met rood zand tussen de witte kliffen. Op het strand zijn ligstoelen en parasols te huur. Het is een vrij druk bezocht, maar gezellig strand. Er zijn diverse ingangen naar het Xi strand op Kefalonia. Bij de meest linkeringang ligt een inham in de rotspartij. Bij deze rots wordt een soort klei gevormd waar men graag de huid mee insmeert.

 

Regelmatig zie je mensen als marsmannetjes rondlopen omdat ze zich van top tot teen hebben ingesmeerd met deze grijze klei. Het geheel doet denken aan het boek “Het rode zand van Mars” van A.C. Clarke. Kounopetra ligt aan de uiterste punt van schiereiland Paliki. Het Kounopetra strand wordt gezien als een geologisch fenomeen vanwege de “bewegende” rots. Het is een rustig strand in een groene omgeving op twee kilometer van het Xi-strand. Vatsa ligt iets hoger dan Kounopetra, bij Vatsa ligt het Agios Nikolaos strand in een mooie baai.

 

 


Vatsa  –  Agios Nikolaos strand

Vatsa ligt aan de mooie Vatsa Baai. Nikolaos, de vader van Spyros ontdekte Vatsa en de overblijfselen van een oude Poseidon tempel. Bij de overblijfselen vond hij een mozaïek met afbeeldingen van dolfijnen. Deze mozaïek is  nu te bezichtigen in het Archeologisch museum van Argostoli. De overblijfselen van de tempel zijn nog te zien bij het Agios Nikolaos strand en hier staat ook een kapel Agios Nikolaos. 

 

 

Vakantie aanbod Xi strand en Vatsa:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

 

Kefalonia: