Svoronata

 

Svoronata Griekenland
Svoronata Kefalonia Griekenland

 

Svoronata ligt zeven kilometer onder Argostoli in het mooie en rustige gebied Livatho, een mooie vakantie bestemming. Bij Svoronata liggen onder andere de stranden Ammes, Ag. Chelis, Ligia en Avithos. Voor de kust ligt een eilandje met de naam Dias. In de oudheid was Dias een offerplaats ter ere van de God Zeus. Svoronata heeft een paar supermarkten en een ruime keus in restaurants. Met de lokale bus bent u in 20 minuten in Argostoli. Het gebied Livatho staat bekend om de goede kwaliteit olijf, olijfolie, wijn en kaasproducten. Bezichtigen in de omgeving zijn onder andere de kerken van Domata en Kalligata om hun iconen, de grotten van Mazarakata, het museum “uilen en egels” in Spartia.

 

 

Pesada heeft een uniek haventje en vanaf Pesada gaat er dagelijks een ferry naar Zakynthos. Korianna is een klein dorp en ligt tussen Svoronata en Pesada. De plaatsjes Sarlata en Lakithra liggen in een groene, rustige omgeving op circa 1 km van Svoronata. 

 

Avithos strand

 

 

Avtihos strand ligt in het zuidwestelijk deel van het eiland, bij het gebied van Svoronata & Kalligata, een paar minuten van de luchthaven van het eiland.

 

 

  

Aan het Avithos strand ligt de taverne van eigenaar Panos. Angela, de moeder van Panos, is de chef kokkin van de taverne. Panos is een expert in lokale wijnen en hij heeft het certificaat van het Hof van Master Sommelier (Londen). Panos en Angela schreven samen  het kookboek ‘Smaken van Kefalonia “.

 

Restaurant Avithos Preview   tel. 26710-42135

 

www.avithospreview.com          avithospreview@gmail.com

bloementuin Kefalonia

 

Een bijzonder Griekse tuin kunt u vinden op Kefalonia. Anderhalve kilometer voorbij het vliegveld ligt de plaats Svoronata; in de richting van het Ammes strand. Sla bij het Ammesstrand linksaf en volg de borden: “visit our famous garden”. In letterlijk honderden potten groeien en bloeien de meest uiteenlopende wilde en gekweekte Griekse bloemen.

 

 

Op het complex zijn ook Griekse landschildpadjes. De tuin laat goed zien dat er in Griekenland het hele jaar door het meest uiteenlopende bloeit. Ook in de Griekse natuur bloeit er het hele jaar door altijd wel wat. Vooral in de winter en in de hete zomerperiode denken veel mensen dat er in Griekenland weinig kan bloeien. Dit is een misvatting, bloemen zijn er 12 maanden per jaar.

 

Vakantie aanbod Svoronata:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Kefalonia: