Skala

Skala Kefalonia Griekenland

 

Skala ligt op de zuidelijkste punt van het eiland, in de gemeente Elios – Pronoi. Het is een populaire vakantie plaats en er is een Blauwe Vlag strand. Het is een mooi lang zandstrand van circa drie kilometer met veel begroeiing. Skala is een gezellige plaats met winkels, restaurants, accommodaties en een pinautomaat. Iets voorbij Skala ligt de kaap Mounda en het strand Kaminia. Dit is een belangrijke omgeving voor de zeeschildpad Caretta caretta en de zeehond Monachus monachus; beide beschermde dieren. 

 

 

Het is leuk om wat rond te toeren in de bergstreken rondom Skala met de uitbundige Griekse flora. Er zijn bergbewoners die uitstekende kwaliteit tijmhoning verkopen. In Pastra kunt u kaas proeven bij de kaasmakerij. Bij de dorpen Markopoulo en Arginia komen er elk jaar in begin augustus, slangen (Maagd Maria slangen) te voorschijn. Volgens de verhalen kwamen de slangen niet van 1940 tot 1945 en ook niet in het Kefalonische aardbevingsjaar 1953. Het fenomeen trekt duizenden bezoekers elk jaar.


 

 

Restaurant The Pines Skala Kefalonia

Op de hoek van de hoofdstraat ligt dit restaurant waar u op één van de mooiste punten van Skala, tussen de hoge bomen de blauwe zee ziet schitteren. Naast de befaamde Griekse keuken is het restaurant vooral beroemd om zijn uitgebreide wijnkeuze. Eigenaar Janis kan u goed adviseren; hij is een wijnkenner. Op de wijnkaart staat de herkomst van elke wijn.

 

Restaurant The Pines   tel. 26710-83216

 

 

Restaurant Galera ligt in het zijstaatje tegenover de kerk. Het restaurant heeft een mooie en moderne keuken. Het restaurant heeft een aantaal heerlijke mediterrane gerechten die inmiddels beroemd zijn bij de terugkerende zomergasten in het zonnige Skala. Zoals onder anderen  Halloumi Kebab, Pasta Carbonara, Stifado en de Kotsi moscharisio kokinisto (stoofpot rund).  Vanaf de terrassen heeft u een mooi uitzicht op de bloeiende tuinen en er is ook een bar, waar vaak tot in de kleine uurtjes word nagetafeld.

 

Restaurant  Galera      Skala Centum    tel. 26710-83510

 

Beach Café en Restaurant Metaxa ligt direct tegenover de hoofdstraat slechts gescheiden door een tegen de heuvel gelegen park met hoge bomen. Het moderne gebouw heeft  een glazen pui die bij mooi weer open gaat. Vanaf de vele tafeltjes is er mooi uitzicht over het strand en laat in de avond en nacht is de sterrenhemel zonder storend licht ook een attractie. Er is een gezellige bar met veel frisdranken, tapbier, cocktails en een uitgebreide ijskaart. U kunt hier ook uitstekend dineren,op de borden bij de ingang staat een voordelig dagmenu. Bij de strandstoelen kunt u heerlijk koele drankjes en warme hapjes bestellen. Strand café en restaurant Metaxa is ideaal voor een geslaagd dagje aan het mooie zandstrand van Skala.

 

Metaxa Beach Cafe en Restaurant  –  Skala  tel. 26710-83088

 

 

Vakantie aanbod Skala:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Kefalonia: