Sami – Karavomilos

 

Sami Griekenland

 

Sami ligt aan de ruime Baai van Sami op Kefalonia. De haven is altijd bedrijvig met vissers. Het is ook een belangrijke haven voor de verbindingen met de andere Ionische eilanden en met de Peloponnesos en Zuid-Italie. In de omgeving van Sami zijn veel grotten . In het oosten van Sami staat nog een stuk stadsmuur van 2300 jaar oud.

 

 

 

 

In de omgeving ligt het mooie strand Antisamos. Het strand is uniek gelegen in de vele groene heuvels. Dit strand was één van de locaties van de film: Captain Corelli’s Mandoline. Sami is vrij vlak, hierdoor zijn fiets- en wandeltochten in de omgeving mogelijk. 

 


 

 

 

 

Camping Karvomilos
Camping Karvomilos

Deze mooie camping ligt in een rustige en groene omgeving, de staanplaatsen zijn ruim en meestal schaduwrijk. De faciliteiten op de camping zijn modern en schoon. Tegenover de camping ligt het strand en de camping heeft een Wifi spot. In de omgeving en in de plaats zelf zijn veel bezienswaardigheden en lokale festiviteiten.

 

 

Gratis toegankelijk voor campinggasten: een groot zwembad, een peuterbad en een jacuzzi. Naast het zwembad is er een gezellig restaurant waar u naast snacks en drankjes ook terecht kun voor een ruime keuze aan menu’s, vanaf het overdekte terras heeft u een mooi uitzicht over strand en baai. Er is een fiets route derect langs de baai ,vanaf Sami tot aan Agia Efimia ,zonder veel hoogte verschil.

 

Camping Karavomilos tel. 26740-22480 fax: 26740-22932 

 

   Camping Karavomilos     info@camping-karavomilos.gr

 

 

 

Restaurant  met traditionele Italiaanse en Griekse gerechten, veel keus in pizza- en pastasoorten. Het restaurant is gelegen tegenover de pier aan de haven en heeft een gezellige en vlotte bediening. Mevrouw Cassia en de heer Takisin in de keuken makende verrassende en smaakvolle maaltijden. Er is ook een mooi uitzicht op het eiland Ithaka en Wifi is gratis toegangelijk.

 

Restaurant CONTESSINA     Tel: 26740-22140

 

 

Restaurant Faros (vuurtoren) is het  oudste restaurant van Sami, het staat garant voor een goede kwaliteit van de streekgerechten. In de loop der jaren heeft ze veel keukengeheimen ontwikkeld, de prijzen zijn gemiddeld en men keert dan ook graag terug. Het vlees komt van eigen farms en ook de visgerechten zijn heerlijk!

 

Restaurant FAROS   is gelegen in het midden van de boulevard van Sami. 


Karavomilos

 

Bij Katavothres, iets buiten Argostoli, wordt het zeewater door een vacuüm opgezogen in de openingen van de rotsen. 15 kilometer verderop komt dit water weer naar boven in de grot van Melissani in het dorp Karavomilos bij Sami. Hier ligt de grot Melissani met het ondergrondse Melissani meer. Er is een opening in het dak waardoor de zon, vooral in de middag, schitterende kleurschakeringen laten zien.

 

 

Vakantie aanbod Sami:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Antisamos strand

Kefalonia: