Lourdata

 

 

Lourdata aan de Baai van Lourdas is een populaire vakantie plaats.

 Het Lourdas strand is een groot zandstrand met

de Blauwe vlag en diverse watersport faciliteiten.

In het verlengde van het Lourdasstrand ligt het Trapezaki (Trapezakia) strand.

Het gebied landinwaarts bij Lourdata is een vruchtbaar landbouwgebied.

 

 

 

Vanaf het dorp Vlachata gaat er een weg rechtsaf naar Lourdata. Tussen Svoronata en Lourdata liggen de rustige dorpjes Klismata en Pesada. Vanaf Pesada vaart er in de zomermaanden een ferry naar Zakynthos. In de omgeving van Klismata liggen de stranden Spartias, Nipsias en Paliolinos. Het dorp Mitakata ligt aan de voet van de Limi berg tussen de wijngaarden ten noorden van Peratata.

 

Karavados

 

 

Het dorp Karavados ligt twee kilometer ten noorden van Peratata tussen de wijn- olijfboomgaarden. Karavados is een schilderachtig dorp met mooi uitzicht op de Lourdata Baai. De kerk van Karavados is vernoemd naar de heiligen Konstantinos en Eleni. De kerk is in de oorspronkelijke staat gerestaureerd, de fraaie decoraties op de buitenmuur en de zeven muurschilderingen in de kerk zijn gemaakt door de Kefalonische schilder Gerasimos Kalogeratos.

 

Taverne Klimatis

 

Taverne Klimatis ligt in het midden van het langgerekte strand Lourdas met aan de achterkant de hoog oprijzende bergketen Ainos. Al sinds 1984 wordt dit familierestaurant hier gerund. Het is dan ook één van de meest geliefde taveernes voor Griek en buitenlander. Zittend onder de schaduwrijke wijnranken, zal ook de fijn proever moeten toe geven dat het eten hier heerlijk is. De ecologisch verbouwde groente en fruit uit de vruchtbare omliggende tuinen zorgen voor een betere smaak. Plaatselijke vissers, familie van familie in deze kleine plaats, zorgen voor de dagelijkse verse vis.

 

Traditionele taverne  Klimatis        Lourdas strand           tel. 26710-31151

 

 

Vakantie aanbod Lourdata:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Kefalonia: