Assos

Assos Griekenland

 

Assos ligt op een smalle landengte die al vanuit de verte is te zien, aan beide kanten van de landengte liggen mooie baaien. De burcht of het kasteel van Assos is gebouwd van 1574 tot 1576. Het gebouw wordt gerestaureerd.

Het gezellige dorp is nog vrij authentiek, er zijn een paar winkels en wat restaurants bij het vissershaventje. Het dorp is autovrij en er is een klein strand onder de bomen waar goed gezwommen kan worden. Na Assos loopt de doorgaande weg naar Kothreas, vanaf deze kant ook schitterend uitzicht op Assos en omgeving. Agia Kyriaki – Zola ligt in de omgeving van Assos en het Myrtos strand en heeft uitzicht op de Golf van Myrtos en de Baai van Agia Kyriaki.

Restaurant Nefeli-Anait Assos Kefalonia

 

Familierestaurant waar vader Andonis de scepter zwaait. De varkensfilet met paddestoelen in een pittig sausje is een aanrader. Maar de menukaart biedt een nog veel ruimere keus. Het restaurant heeft label nr. 393 van het Greek Tourism Organisation label. Dit garandeert een kwalitatieve keuken.

 

Restaurant Nefeli-Anait  tel. 26740-51251 mob: 6974-394100

 


Burcht van Assos of Kasteel van Assos

 

De Venetiaanse burcht van Assos werd gebouwd om het eiland Kefalonia beter te beschermen tegen de Turken

en piraten. Deze plek werd gekozen vanwege de steile kliffen en omringende bergen, een onneembare vesting.

De burcht van Assos of ook wel het kasteel genoemd werd in twee jaar tijd gebouwd. Aan de voet van de berg

is voldoende parkeerruimte en er loopt een wandelpad onder de bomen naar de burcht. Vanaf het wandelpad schitterende uitzichten op de kustlijn, de haven van Assos, de blauwe zee en de bergen.

 

 

Vakantie aanbod Assos:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Kefalonia: