Argostoli

 

 

Argostoli is de hoofdstad van het eiland Kefalonia, het is de vierde grote natuurlijke havenplaats van Griekenland. De Drapanos brug bij de ingang van de stad is 900 meter lang en één van de weinig overgebleven oude structuren die de aardbevingen van 1953 hebben doorstaan. De oorspronkelijk houten brug over de Koutavos Lagune werd in 1813 in twee weken gebouwd. De obelisk halverwege de brug is geplaatst ter ere van de oprichter Charles Philippe De Bosset. Op de punt van Argostoli bij het strand Fanari ligt de opvallende witte Agi Theodori vuurtoren. Het is een rond gebouw met zuilen in Dorische stijl, het is een poplaire plaats om van de zonsondergang te genieten.

 

 

Soms zwemt de Caretta caretta zeeschildpad naast deze brug. Juni 2013 zijn er drie schildpadden waargenomen. In het ondiepe water worden de vrouwtjes bevrucht. In Zuid-Kefalonia leggen deze schildpadden hun eieren op het strand. In Argostoli staat één van de grootste bibliotheken van Griekenland met meer dan 50.000 werken. In hetzelfde gebouw is het historisch museum en het folkloristisch museum gevestigd.

De kerk van Agios Spyridon ligt in het centrum van Argostoli in het midden van de winkelstraat. De Panagia Sissiotissa is een historische kerk die na de aardbeving opnieuw is gebouwd. De Sissiotissa staat bij het begin van de Drapanos brug .

 

Farsa

 

Agios Georgios Kastro

De dorpen Farsa en Kourouklata liggen een kleine tien kilometer ten noorden van de hoofdplaats. Farsa heeft ruim 200 inwoners en ligt tegenover het schiereiland Paliki (Lixouri) aan de Golf van Argostoli. Farsa is grotendeels herbouwd na de aardbeving van 1953, delen van het oude Farsa zijn nog zichtbaar. Bij Farsa ligt het strand Lygia, het is een zand met kleine kiezel strand en er is een kleine vissershaven.

 

Peratata ligt langs de hoofdweg van Argostoli naar Poros. Bij Peratata ligt de plaats Kastro. Hier ligt de burcht van Agios Georgios op een hoogte van 300 meter. De burcht Agios Georgios heeft als bijnaam Kasteel van Kefalonia.

 

Camping Argostoli

 

strand bij camping Argostli
strand bij camping Argostli

 

 

Vanaf camping Argostoli mooi uitzicht op Lixouri, het schiereiland van Kefalonia.  Camping Argostoli is  overgenomen door de Nederlandse dochter van de eigenares van camping Karavomilos in Sami.

De camping is nu aanmerkelijk verbeterd. Het is een groot kampeerterrein, er zijn douches, toiletten, wasruimtes, koelkast en een kleine supermarkt.

Elke plaats heeft elektriciteit en Wifi internet en er is  een gezellig restaurant geopend.

 

Camping Argostoli  tel. 26710-23487  fax: 26710-24525        campingargostoli@yahoo.com

 

 

 

Vakantie aanbod Argostoli:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Kefalonia: