Agia Efimia

 

Agia Efimia Griekenland

 

Agia Efimia ligt 9 km van Sami en de plaatsnaam is gelijk aan de naam van de dorpskerk Agia Efimia. De gezellige haven van Agia Efimia ligt vol met zeiljachten. Langs de kust groeien veel wilde perenbomen. De plaats heeft veel bloemen en mooie tuinen. Het zware aroma van de jasmijn dringt op menig plaats door. Op de achterliggende berg, Agia Dinati, grazen geiten. Er loopt ook een oude wandelroute. Aristoteles schreef al in de 5de eeuw voor Christus over de geiten met gouden tanden in dit gebied, dit opmerkelijke fenomeen wordt veroorzaakt door de mineralen die in de bodem zitten. De zuivelcoöperatie van Makriotika staat bekend om de goede kaas. De soorten die gemaakt worden heten onder andere Feta, Kefaloriti: een pittige kaas en Mizithra. Agia Paraskevi ligt op zo’n vijf kilometer afstand en heeft een van de langste baaien die we onderweg passeren. Op de berg achter Agia Efimia heeft de gemeente antennes geplaatst. Hierdoor is in ieder geval in het hele havengebied WIFI internet gebruik mogelijk, maar soms ook nog wel in accommodaties die iets buiten het havengebied liggen. Het gebruik hiervan is gratis.

 

 

                                                                                Bootverhuur in Agiia Efimia


 

Op 250 meter van de zee liggen de mooie Boulevard panorama suites met een volledig ingerichte keuken, tv, airco en luxe badkamer. Op 30 meter van zee liggen de Aetos suites met keuken, tv, airco en luxe badkamer. Beide suites hebben een luxe inrichting. Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Kefalonia travel.

 

Kefalonia Travel  tel. 26740-61800  fax: 26740-61801          Kefalonia travel           info@kefaloniatravel.com   

 

 

 

 

Vistaverne gelegen aan het eind van de boulevard. Het restaurant heeft eigen vissers in dienst, hierdoor is er een ruime keus in verse vis. Vanaf het verhoogde terras mooi uitzicht over de Agia Efimia baai en de lichten van Sami. Tevens verhuur van appartementen met zeezicht.

 

Vistaverne Poseidon   tel. 26740-61222  

 

Deze nieuwe bar en restaurant is gelegen aan het einde van de boulevard bij de pier. Het restaurant heeft vooral mediterrane maaltijden en snacks op de menukaart staan. U kunt hier ontspannen genieten van een hapje of een drankje met de lichtjes van Sami op de achtergrond. Op de voorgrond de bedrijvigheid van de haven.De eigenaar brouwt zijn eigen bier, het is een donker biertje met een verrassende smaak voor een aantrekkelijke prijs, vraag er even naar aan de bar.

 

Bar en restaurant Carena  tel. 26740-61361   

 

 

 

Restaurant Steki is een van de langst bestaande familie teveernes van Agia Efimia. In deze traditionele teveerne wordt volgens oude Kefalonische recepten heerlijk gekookt en gegrild. Met name de vis smaakt hier meer dan uitstekend, verder staat onder andere op het menu: Kefalonische vleespastei, lamsvlees, visserman spaghetti en een verrassende spinazie lasagna. U vindt dit gezellige restaurant in het midden van de boulevard aan de haven van Agia Efimia.

 

Restaurant To Steki   tel: 26740-61025  mob: 6970-196273   www.stekikefalonia.com     steki2.pylaros@gmail.com


Paradise beach

 

Als u de weg vanaf de boulevard van Agia Efimia 200 meter volgt , komt u aan dit prachtige strandje: Paradise beach.

Restaurant Paradise Beach ligt boven dit gelijknamige strand, de eigenaar Dendrinos kookt hier al vele jaren met plezier. De keuken biedt een scala aan Griekse gerechten, vooral de vis is erg gewild, ook vele Italiaanse pasta’s. Het terras heeft uitzicht op Sami.

 

Restaurant Dendrinos  tel. 26740-61392    website restaurant Dendrinos


Agia Paraskevi

 

Aan de mooie kronkelijke kustweg tussen Sami en Agia Efimia ligt tussen rotspartijen het mooie strandje van Agia Paraskivi aan zeer helder water met een groene gloed.

 

 

Restaurant met mooi uitzicht. Uitgebreide kaart met veel vissoorten, salades en de dagschotel van het huis. Tevens een gezellige bar met gemakkelijke stoelen en mooi uitzicht. Direct aan dit strandje ligt een zonneweide waar u in de koelte van de bomen op keurig gemaaid gras comfortabele ligstoelen kunt huren. Uitzicht over de baai van Sami.

 

Restaurant Saint Friday  tel. 26740-23061

 

Direct aan dit strandje ligt een zonneweide waar u in de koelte van de bomen op keurig gemaaid gras comfortabele ligstoelen kunt huren. Prachtig uitzicht over de baai en aan de overkant op Sami en de bergen daar achter.

Beach Bar club Mareggiata ligt direct naast restaurant Saint Friday. In deze gezellige bar worden veel soorten drankjes geschonken zoals fleurige cocktails, veel soorten bier en gewone frisdrank. Er is ook een ruime keus in ijssoorten en andere versnaperingen, zoals Griekse mezes, salades, toast, baguettes en hamburgers.  Het strand café heeft veel ligstoelen op de ligweide, ook met schaduw en één maal per week is er live muziek waarin oldies en Griekse muziek  wisselen elkaar af.

 

Beach Bar en Night club Mareggiatia   tel.  6936-291710  of 6939-845153    spyrogiannis84@hotmail.com

 

 

Vakantie aanbod Agia Efimia:

 

vakantie Kefalonia ruim aanbod

 

vakantie authentiek Kefalonia

 

eilandhoppen Kefalonia

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Kefalonia: