Kefalonia

 

Het eiland Kefalonia is één van de Ionische Eilanden. Kefalonia wordt ook wel geschreven als Kefalinia of Cefalonia. Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden. Het eiland heeft veel variatie te bieden, het is geschikt voor de rustzoeker maar ook voor uitgaan en alles daar tussen in. Het ligt er maar net aan welke plaatsen u bezoekt. De Kefaloniers zijn vooruitstrevend te noemen. Van oorsprong waren er veel kooplui en zeevaarders. Verschillende Griekse rederijen van nu in heel Griekenland zijn opgericht door Kefaloniers.

Kefalonia heeft vandaag de dag ook een ondernemende uitstraling, terwijl de Griekse gemoedelijke sfeer meestal aanwezig blijft.

 

 

Vanuit Pesada kunt u twee keer per dag de ferry naar Zakynthos nemen. Ontdek de natuur van Kefalonia en informatie over de steden of dorpen en vakantie op Kefalonia: Argostoli, Lassi, Svoronata, Lourdata, Katelios, Skala, Poros, Sami, Agia Efimia, Assos, Fiskardo en Lixouri. Het busvervoer op Kefalonia is goed geregeld, u kunt op veel plaatsen met de streekbus komen en bij de camping of het hotel zijn de bustijden meestal bekend.

 

Bij elke plaatsnaam van Kefalonia staat het vakantie aanbod voor die plaats of directe omgeving.