Lefkos

 

 

Lefkos ligt ongeveer in het midden van het westen van Karpathos, vijftien kilometer ten noorden van Finiki en vier kilometer ten zuiden van Mesochori. Kato Lefkos ligt aan de kust en Lefkos ligt een stukje landinwaarts maar de plaatsen worden meestal in zijn geheel Lefkos genoemd. Aan de kust en in de omgeving zijn verschillende kleinschalige hotels en appartementen. Er zijn ook een aantal goede restaurants en vooral de kreeft is hier populair vanwege de uitstekende kwaliteit.

 

 

Esokastro

 

Voor de kust van Lefkos ligt het onbewoonde eiland Esokastro (Sokastro), het is een rotsachtig eiland met een lengte van 540 meter en een breedte van 390 meter. In het verleden werden er op Esokastro wel waterbekkens gebouwd, nu is het vooral in gebruik bij de Griekse marine. In het hele gebied zijn restanten gevonden van vroegere bewoning, er zijn Myceense grafkamers gevonden, een ondergrondse cisterne (waterreservoir) en enkele restanten van basilieken die op een welvarende periode wijzen in de Byzantijnse tijd.

 

 

Stranden Lefkos

 

De stranden van Kato Lefkos of Lefkos worden gezien als een van de mooiste stranden van het eiland. Bij Kato Lefkos liggen in de baaien van de landtong, omgeven door olijfbomen, drie stranden, deze worden samen Gialou Chorafi genoemd. De Gialou Chorafi stranden hebben fijn wit zand en lopen langzaam af in zee. In de richting van Mesochori bij het eilandje Sokastro ligt het Frangolimionas strand, hier waait vaak een stevige noordwestenwind en er zijn regelmatig windsurfers die zich prima vermaken met de stevige golfslag. Op de stranden bloeit in het voorjaar Trifyli (Trifolium) en in het vroege najaar de Zeenarcis, een sterk ruikende strandbloem. De Trifyli is een geelachtige klaversoort, dit klaverblad is het logo van de Griekse voetbalclub Panathinaikos.

 

Vakantie Karpathos:

 

vakantie Karpathos ruime keus

 

vakantie authentiek Karpathos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Karpathos: 

 

Karpathos-stad     Amopi     Arkasa     Finiki     Lefkos     Mesochori     Kyra Panagia en Apella strand