Kyra Panagia

 

 

Kyra Panagia ligt circa vijftien kilometer ten noorden van Karpathos-stad. Het is een mooi en sfeervol dorp gelegen op een heuvel. Vlak bij het dorp ligt tussen stijle kliffen het beschutte Kyra Panagia strand, een wit zandstrand met kleine kiezel en een vrij stijl aflopende zeebodem. De baai wordt gezien als zeer geschikt om te snorkelen. Vanuit Karpathos-stad is er een busverbinding naar Kyra Panagia maar er varen ook elke ochtend kaiki’s, kleine Griekse vissersbootjes, vanaf de hoofdstad naar dit typische Griekse dorp, in de middag varen ze weer terug.

 

 

Kyra Panagia is echt een vakantie bestemming voor rustzoekers en strandliefhebbers. Er zijn verschillende accommodaties en een aantal goede restaurants, er is geen pinautomaat. In de kerk van Kyra Panagia, ook wel de Mariakapel genoemd, wordt elk jaar op 23 augustus het feest van Maria (Panagia) gevierd met muziek, dans en lokale gerechten. De kerk is gebouwd aan het eind van de 19de eeuw, volgens de legende door de kapitein van een schip uit dankbaarheid voor het overleven van een schipbreuk. Via een voetpad zijn de verder gelegen stranden Kato Lako en Makrigialos bereikbaar.

 

Apella strand

 

 

Het Apella strand wordt wel het mooiste strand van Karpathos genoemd en ligt een kilometer ten zuiden van Kyra Panagia. Vanuit Karpathos-stad kan het Apella strand met een excursieboot of een kaik bezocht worden. Er is tegenwoordig ook een redelijk begaanbare weg naar toe. Het Apella strand ligt in een mooie baai omringd door heuvels met dennenbomen, het water heeft schitterende kleurschakeringen. Het Apellastrand heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder zelfs een keer: het mooiste strand van Europa.

 

Vakantie Karpathos:

 

vakantie Karpathos ruime keus

 

vakantie authentiek Karpathos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Karpathos: 

 

Karpathos-stad     Amopi     Arkasa     Finiki     Lefkos     Mesochori     Kyra Panagia en Apella strand