Karpathos-stad of Pigadia

 

 

Karpathos-stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos, de stad wordt ook wel Pigadia (bronnen)
genoemd. Karpathos-stad ligt aan de Vronti Baai in het zuidoosten van het eiland en heeft een natuurlijke haven. De stad werd gebouwd op de overblijfselen van het oude Poseidon. Het is een levendige stad met een boulevard, winkelcentrum, stranden en veel hotels en restaurants. Circa de helft van de toeristen die in de zomermaanden op vakantie naar het eiland gaat zou verblijven in de hoofdstad. Vanuit Karpathos-stad zijn er ferry verbindingen naar de eilanden Rhodos, Kasos en Kreta.

 

 

Er zijn een aantal kerken in Karpathos-stad, de St. Nicolaskerk ligt op een heuvel en vanaf hier is er een mooi uitzicht op de omgeving. Op weg naar deze kerk komt men langs de voormalige akropolis (bovenstad). In de Eparchion gebouwen zetelt het provinciale bestuur van Karpathos en is een archeologisch museum. De drie Italiaanse gebouwen van het Eparchion werden gebouwd tussen 1926 en 1936. Tussen de gebouwen, in de open ruimte, is een klein openlucht theater. In het archeologische museum zijn onder meer restanten te zien van de Akropolis van Poseidon, munten, fresco’s en amforen. De toegang tot het museum is gratis.

 

agia-fotini-karpathos
agia-fotini-karpathos

 

Twee kilometer buiten de stad liggen de archeologische opgravingen van Agia Fotini. De Agia Fotini was een basiliek die ter ere van Fotini (Photina), (de lichtgevende) werd gebouwd. In het Grieks-orthodoxe geloof was zij een Samaritaanse vrouw die Jezus bij de bron van Jakob heeft ontmoet. Ten noorden van de Karpathos-stad ligt het lange Vrontis strand, het water loopt langzaam in zee af. Rechts van het Vrontisstrand liggen de stranden Ammos-Xenonas en Afoti.

 

Vakantie Karpathos:

 

vakantie Karpathos ruime keus

 

vakantie authentiek Karpathos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Karpathos: 

 

Karpathos-stad     Amopi     Arkasa     Finiki     Lefkos     Mesochori     Kyra Panagia en Apella strand