Arkasa

 

 

Arkasa ligt aan de zuidwest kust van het eiland Karpathos, circa tien kilometer ten westen van Karpathos-stad. Het huidige Arkasa ligt vlak bij het oude Arkesia, een van de vier steden van de Tetrapolis. De Tetrapolis was een vierstedenbond met Poseidon (Karpathos-stad), Arkesia (Arkasa), Vrykous (Vourgounda) en Nisyros (Palatia op het eilandje Saria). Arkasa is een klein maar gezellig dorp met smalle straatjes, het nabijgelegen Agios Nikolaos strand is een lang en schoon strand, in de zomermaanden zijn er parasols en ligbedden te huur. Drie kilometer ten noorden van het dorp, aan het eind van de baai, ligt Finiki, de havenplaats.

 

 

Bij Arkasa ligt de rots Paleokastro die ver in zee uitsteekt, op deze rots liggen archeologische opgravingen. Het zijn ruines van verdedigingswerken uit de late Bronstijd tot aan de middeleeuwen met onder meer cyclopische muren uit de Myceense periode. Aan de voet van de Paleokstro liggen twee vroegchristelijke kerkjes met goed bewaarde mozaïekvloeren.

 

 

Tussen Arkasa en Karpathos-stad ligt de plaats Menetes. In Menetes staan veel kerken en de meeste belangrijke feestdag in het dorp is 15 augustus, de Maria Hemelvaartviering. Menetes met zo’n 700 inwoners maakt dan eten klaar voor circa 3.000 mensen, bezoekers van de feestdag. In de Kimisis tis Theotokou kerk is een iconostase (de iconenwand) met zuilen uit de Agia Anastasi kerk uit Arkasa.

 

 

Vakantie Karpathos:

 

vakantie Karpathos ruime keus

 

vakantie authentiek Karpathos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Karpathos: 

 

Karpathos-stad     Amopi     Arkasa     Finiki     Lefkos     Mesochori     Kyra Panagia en Apella strand