Kampeervakantie in Griekenland

Kamperen in Griekenland is leuk en heeft vele voordelen. Er zijn zeer veel campings in het land en je kunt gemakkelijk een fly-drive boeken, zodat je ter plekke direct over een auto beschikt. Het valt aan te raden om ruim de tijd te nemen als je Griekenland met de auto wilt ontdekken. Vanaf 1 juli is Griekenland weer toegankelijk voor vakantiegangers.

Veel vrijheid

Een kampeervakantie biedt veel meer vrijheid dan wanneer je van tevoren je hotel(s) al hebt geboekt. Je kunt zelf gaan en staan waar je wilt. Het enige wat je hoeft te doen is de spullen in de auto gooien en gaan. Sommige mensen vinden het prettig om van tevoren al alles te reserveren en dan heb je natuurlijk wel wat minder vrijheid, maar over het algemeen hoef je niet bang te zijn dat de campings in Griekenland geen plek meer hebben. Er zijn namelijk zeer veel campings om uit te kiezen, zowel op het vasteland als de eilanden, en zeker met de tent is er altijd wel een plekje te vinden. Als je liever wat meer comfort wilt tijdens je vakantie kun je ook een camper huren in Griekenland, zodat je je eigen huisje gewoon bij je hebt.

Goedkoper

Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat en in welk seizoen, liggen de prijzen doorgaans lager voor een kampeervakantie dan voor een vliegvakantie in een resort. Over het algemeen is een nacht op de camping goedkoper dan een nacht in een hotel en vaak merk je dat je sneller zelf wat kookt wanneer je ervoor kiest om te gaan kamperen. Wel moet je rekening houden met wat bijkomende kosten, zoals de verzekering auto, brandstofkosten en eventuele kosten voor kampeerspulletjes die je ter plekke koopt zodat niet alles mee hoeft in het vliegtuig.

Genieten van het buitenleven

Griekenland kampeervakantie

Op de camping leef je voornamelijk in de buitenlucht. Zodra je wakker wordt ga je op je gemakje buiten ontbijten, vervolgens ga je op stap of lekker loungen aan het zwembad en ’s avonds geniet je van de warme zomeravonden. Zelfs als het weer wat minder is ga je waarschijnlijk sneller naar buiten dan dat je thuis zou doen. Campingvakanties zijn dan ook erg populair bij gezinnen met kinderen. Er is altijd wat te doen op de camping en kinderen maken snel vriendjes op de camping waarmee ze de hele dag lekker buitenspelen. Op vakantie heb je in principe altijd tijd voor elkaar, maar op de camping kan dit nog net even wat extra zijn omdat je in een kleine ruimte verblijft. Heel gezellig dus.

juni 29, 2020
ecogrie
Blog