Kalodiki natuurgebied bij Parga

 

Kalodiki Epirus

 

Kalodiki wetland

 

 

Het natuurgebied Kalodiki is een wetlandgebied met de moerassen Margariti en Karteri, het meer Kalodiki en het meer Morfi, beiden met veel waterlelies. Het Kalodiki wetland is 1.650 hectare groot en ligt ten noorden van Parga in Epirus, het is een Natura 2000 gebied. In het Kalodikimeer is een eiland met bomen. De omliggende hellingen van het natuurgebied is begroeid met maquis. Van nature zijn er eutrofe meren (water dat rijk is aan voedingsstoffen).

 

 

 

 

 

Het hele gebied is een belangrijk vogel migratiegebied. Jaarlijks komen er ruim 12.000 vogels tijdens migratie in het voor- en najaar, zoals ooievaars (Ciconiidae), kranen (Gruidae) en roofvogels (Falconiformes en Accipitriformes). Het gebied is tevens broedplaats voor bijvoorbeeld de Witoogeend (Aythya nyroca). In het gebied leven ook onder andere de otter (Lutra lutra), de Griekse landschildpad, de Helmschildpad, de Europese moerasschildpad en de vierstreepslang (Elaphe quatuorlineata). 

 

 

Het Morfi meer en het Morfi moeras, is een aantrekkelijke plaats voor vogel observatie.

 

 

Het Kalodiki moerasgebied vormt ten opzichte van andere wetlands in West-Griekenland een uniek gebied omdat het een veengebied formatie is.

 

Kalodiki natura 2000 Parga

 


 natuur vasteland Griekenland