Vathi

 

 

Vathi of Vathy is de hoofdstad van Ithaka en ligt rondom de Golf van Molos. Er zijn strenge regels voor de bouw van nieuwe huizen in Vathi, hierdoor blijft het traditionele karakter kenmerkend. Vanuit de haven van Vathi vertrekken ferry’s naar Patra en Kefalonia. In Vathi is een Archeologisch museum en een Zeevaart- en Folklore museum. In het Culturele Centrum van Vathi is een bibliotheek, hier liggen ook oude edities van de Ilias en de Odyssee van Homerus. Vathi heeft een gezellig stadsplein en winkels in de straatjes rondom het plein verkopen onder andere traditionele agrarische producten. 

 

 

Lazaretto is een klein eilandje in het midden van de baai. In de Venetiaanse tijd werd het Lazaretto gebruikt om bemanning en passagiers van schepen in quarantaine te houden. Aan de golf van Molos liggen verschillende mooie stranden, zoals het Loutsa strand, Dexa strand, Skinos strand en het Gidaki strand.

Aan het einde van de weg die rond de baai van Vathi loopt, ligt dit restaurant, vlak voor het Loutsa strand.

Bij het restaurant is een aanlegkade waar veel Nederlandse zeilers aanleggen. Restaurant Tsiribis was het eerste restaurant van Vathy. Het is een familierestaurant met eigen vissers. Op de menukaart staan veel lokale gerechten van Ithaka. Heerlijk eten met op de achtergrond mooi uitzicht op de lichten van Vathi.

 

Tsiribis restaurant  tel. 26740-32311    mob. 6932-342185

 

 

Naast het oude stadhuis ligt restaurant Kochili. Restaurant Kochili heeft vooral veel Griekse gerechten, zoals de vissoorten Brasem en Zwaardvis, u betaald per kilo. Ook zijn er veel vleesgerechten, zoals een biefstuk met Goudse kaas en typische traditionele gerechten van Ithaka. Een frisse Griekse salade doet het ook altijd goed en een goede Griekse wijn hoort daar natuurlijk bij. Bij de vitrine kunt u veel gerechten zien en kiezen.

 

Restaurant Kochili     Vathi     Ithaka     tel. 26740-33565   kohilirestaurand@hotmail.com

 

 

Vakantie aanbod

 

vakantie authentiek Ithaka

 

eilandhoppen Ithaka

 

beste hotels op Ithaka

 

 

Ithaka : 

 

Vathi    Pisaetos    Stavros    Frikes    Kioni