Stavros

 

 

Stavros is het grootste dorp van Noord-Ithaka. De omgeving van Stavros is een belangrijk archeologisch gebied. Acrheologische opgravingen zijn het dorp Stavros, de grot van Loizou, de heuvel Pilikata en bij Agios Athanasios de School van Homerus. Veel van deze vindplaatsen vertonen overeenkomsten met plaatsen uit vertellingen van Homerus.

 

 

In Stavros is een Archeologisch Museum en op het plein staat de kerk van Stavros en een buste met de inscriptie: echini odysseus. Aan de kust bij Stavros ligt de Polis baai en het Polis strand. Het is een mooi en rustig strand waar wat vissersbootjes in de haven liggen. Hier ligt ook de grot van Loizou.


Restaurant Ithaka heeft een uitgebreide keuze in Griekse gerechten die volgens de hoogste kwaliteit normen worden klaargemaakt. De uitstekende smaak van de vele gerechten (veel visgerechten) gecombineerd met het mooie uitzicht over de baai van Polis en de aardige bediening geven u een heerlijk vakantie gevoel. U vindt dit gerenommeerde  restaurant bij het standbeeld van Odysseus op het plein tegenover de kerk.

 

Restaurant  Ithaka         Stavros    tel. 26740-31081      restaurantithaki@gmail.com

 

Villa Spilia biedt luxe appartementen aan met mooi uitzicht over de baai van Stavros. Ze zijn gebouwd onder de traditionele architectuur van het eiland Ithaka die zo mooi bij het landschap aansluit. De ruime terrassen hebben een comfortabeler zithoek en er is een goede badkamer, tv en airco. De service is bijzonder gastvrij en de ligging is vlak bij stad en strand.

 

Villa Spilia   Stavros   tel. en fax  26740-31081 mob. 6932-589450     restaurantithaki@gmail.com

 

 

Vakantie aanbod

 

vakantie authentiek Ithaka

 

eilandhoppen Ithaka

 

beste hotels op Ithaka

 

 

Ithaka : 

 

  Vathi    Pisaetos    Stavros    Frikes    Kioni