Kioni

 

 

Kioni op Ithaka is oorspronkelijk gesticht door bewoners van Anogi aan het eind van de 16de eeuw, er loopt nog steeds een ezelspad tussen de dorpen. Kioni ligt aan een hoefijzer vormige baai, het is een dorp met traditioneel gebouwde huizen.

 

 

In het centrum van Kioni staat een grote klokkentoren bij een kleine kerk. De haven van Kioni is in de zomer een levendige haven met jachten. De drie windmolens bij Kioni waren tot 1930 nog in gebruik.

 

 

Visrestaurant I Avra in de mooie baai van het plaatsje Kioni staat bekend als uitstekend. Vanaf het in zee uitstekende terras is er een mooi uitzicht over de baai en de kade en op de oude drie oude windmolens. De vissersboten die voor de deur aan leggen zorgen dagelijks voor een ruime verscheidenheid aan verse vis. Er zijn ook veel gerechten met lams- of varkensvlees. De taverne is één van de oudste tavernes van Ithaka, de maaltijden zijn traditioneel en bijzonder smakelijk. Het is niet duur en u kunt hier ook voor alleen een kopje koffie of een drankje terecht. WIFI connectie aanwezig.

 

Taverne  I Avra       Kioni       Ithaka   tel. 26740-31453       avraithaca@yahoo.com

 

 

 

Vakantie aanbod

 

vakantie authentiek Ithaka

 

eilandhoppen Ithaka

 

beste hotels op Ithaka

 

 

Ithaka : 

 

 Vathi    Pisaetos    Stavros    Frikes    Kioni