In de zomervakantie naar Griekenland? 3 prachtige eilanden

Griekenland is één van de mooiste landen binnen Europa. Er zijn weinig landen met een rijkere historie, prachtigere steden en zulke oogverblindend mooie natuur. Maar ook de eilanden die dit land omringen mogen er zijn. De keuze is enorm als je op zoek gaat naar een geschikte bestemming binnen Griekenland. Daarom breken wij nu een lans voor een aantal van de eilanden. Wie weet ga je wel een huisje huren aan zee. Je kunt hierbij kiezen voor standaard huisjes, maar ook een wellness huisje huren behoort tot de mogelijkheden. Maar voor welke Griekse eilanden kun je het beste kiezen?

Santorini

Vraag je de kenners wat het mooiste eiland van Griekenland is, dan zullen 9 van de 10 je Santorini aanraden. Neem maar eens een kijkje in Google Images, want na het zien van deze afbeeldingen zul je gelijk snappen waarom iedereen dit Griekse eiland aanraadt. Bovendien behoort een huisje huren aan zee tot de mogelijkheden. Dan kun je ook nog eens genieten van het mooie uitzicht dat dit eiland je te bieden heeft.

Santorini is in de vorm van een halve maan en staat bekend om de witte huizen met de karakteristieke blauwe daken. Het eiland loopt als het ware omhoog, waarbij het dorp tegen de rotsen op is gebouwd. Het geeft het eiland in zijn geheel iets sprookjesachtig. Bovendien valt er een hoop te beleven, naast de mooie uitzichten. Enig nadeel is dat vele mensen weten hoe mooi dit eiland is. Het is er dan ook vaak bijzonder druk.

Kefalonia

Zoek je een eiland waar het wat rustiger is qua toeristen, dan is Kefalonia een optie voor jou. Dit is niet het meest bekende Griekse eiland, waardoor het door velen nog altijd wat ondergewaardeerd wordt. Zonde, want dit eiland heeft een hoop moois te bieden. Bovendien kun je optimaal genieten door een wellness huisje te huren.

Ten eerste valt Kefalonia op door de bijzondere dieren populaties die hier te vinden zijn. Op het strand kun je in de ochtend zelfs bedreigde diersoorten spotten. Daarnaast vallen de pittoreske dorpjes op. Het lijkt soms net alsof je het paradijs binnen wandelt. Ook de natuur van dit eiland mag er zijn: oogstrelend en bijzonder kleurrijk.

Zakynthos

Het is vooral de veelzijdigheid van het Griekse eiland Zakynthos waardoor we deze een plek hebben gegeven in deze top 3. Dit eiland is namelijk perfect voor een zon – zee – strand vakantie, maar ook als je graag tijd spendeert in natuurlijke omgevingen. Daarnaast zijn er genoeg toeristische trekpleisters hier te vinden.

Het meest bekende element van dit eiland is de reusachtige klif, waar vandaan je een schitterend uitzicht over de zee hebt. Daarnaast zijn er een hoop kleine pittoreske dorpjes te vinden, en ook de olijfboomgaarden is een bezoek waard. Ook beschikt dit eiland over een rijke historie die het ontdekken waard is.

juli 10, 2020
master
Blog