Hydra

 

Het eiland Hydra, ook wel Ydra genoemd is één van de Saronische eilanden. De hoofdplaats van het eiland is Hydra of ook wel Hydra-haven genoemd. Hydra-haven is in amfitheaterstijl tegen de heuvel gebouwd en omzoomd zo de gezellige haven. Hydra is uitstekend te bereiken vanaf Piraeus maar ook vanaf de Peloponnesos. Vanaf Nafplio en Ermioni vaart er een ferry en vanaf Metochi vertrekt er elk uur een kleine en goedkope boot.

 

Hydra autovrij

 

 

Hydra is een autovrij eiland en in de haven staan de ezels klaar, na een ezeltaxi rit mogen de dieren in de schaduw uitrusten. Volgens een Griekse eigenaar die goed voor zijn ezels zorgt is dit nodig want met een onwillige ezel komt hij en de toerist niet ver.

 

Andreas Miaoulis

In de haven van Hydra staat een standbeeld van de Griekse admiraal Andreas Vokos Miaoulis. Hij was een belangrijk man gedurende de Griekse onafhankelijkheidsoorlog. Elk jaar, het laatste weekend van juni, is er op
Hydra het Miaoulis festival. Tijdens het hele festival weekend is er muziek, traditionele dans en sportcompetities,
op zaterdagavond is er tijdens het festival een spectaculaire watershow in de haven en vuurwerk.
Het Miaoulis festival is onderdeel van de Marine Week, een feestweek met verschillende marine activiteiten.

 

Kerk en museum

 

 

Centraal in de haven van Hydra staat de kerk Kimissis tis Theotokou (Maria hemelvaart kerk). De kerk heeft een opvallende vrijstaande klokkentoren, de klokkentoren bestaat uit drie verdiepingen en is volledig gebouwd van marmer. Het marmer komt van het eiland Tinos en is overal in de stad terug te vinden. In de  Kimissis tis Theotokou is een kerkelijk museum, de collectie is afkomstig uit verschillende erfenissen, tevens is er het gemeentehuis.

 

Mount Eros

De grootste en hoogste berg van Hydra is de

Mount Eros met een hoogte van 588 meter.

 

Volgens een Griekse mythische vertelling komt de naam Mount Eros van een tragische liefde.

Een jonge herder van Hydra was verliefd maar kreeg van de ouders van het meisje geen toestemming om te trouwen.

In zijn wanhoop sprong hij van de berg in zee en niemand zag de herder ooit nog terug, hierna kreeg de berg de naam Eros.

 

Op de berg staat het klooster profitis Ilias, een ezel brengt u in 45 minuten naar het klooster.

Onderweg naar het klooster staan goed onderhouden natuurstenen windmolens en bij het klooster is een bron met vers drinkwater.

 

nationaal historisch museum Hydra

Rustige stranden op Hydra  

  • Molos strand, aan de zuidkant van het eiland, alleen te bereiken met een watertaxi.
  • Kaoumithi strand ligt achter het Molos strand, ook alleen per watertaxi te bereiken, het strand is omgeven door dennenbomen en het strand heeft rood gekleurd zand.
  • Nisiza strand, aan de oostkant van het eiland, kan per boot of per voet bereikt worden.
  • Klimaki strand, oostkant van Hydra, bereikbaar met de ezeltaxi, per voet of watertaxi.
  • Limioniza strand ligt aan de noordoostkant van het eiland naast de zeerobben grot en is alleen over zee te bereiken. Het Limioniza strand wordt wel het mooiste strand van Hydra genoemd en het is een mooie plaats om te duiken.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hydra – Vakantie aanbod

 

Eilandhoppen op Hydra, Poros en Spetses is een unieke reis, vooral op Hydra. Het eiland verkennen per paard en ezel is een heel avontuur. De reis kan gecombineerd worden met een bezoek aan Athene of verleng de vakantie met bv de Meteora en Delphi. Een fascinerende Griekenland “doe-vakantie”. 

 

 

 

 

 

                                   

hotels voor de beste prijs