Griekse decoratie; zo ziet dat er uit

We kunnen op dit moment helaas nog steeds niet naar Griekenland. Maar waarom zouden we Griekenland dan niet gewoon zelf in huis halen? Dit kan op verschillende manieren. Door lekker Grieks te koken, mee te dansen op Griekse muziek, het kijken van een Griekse film of door je huis te decoreren met typisch Griekse decoratie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige Grieks geïnspireerde staande lamp? Of een traditioneel Grieks vloerkleed? Zo zijn er nog tientallen andere items te bedenken. Ben jij ook op zoek naar een Griekse vibe in huis? Bekijk dan snel deze geweldige decoratie:

Griekse ornamenten en patronen

In de Griekse stijl wordt veel gebruik gemaakt van patronen. Kolommen bijvoorbeeld, helpen je een sfeer van oudheid en sfeer te creëren. Houd het bij simpele, eenvoudige kleuren. Schilder je muren eerst in een mooie tint naar keuze. Versier deze vervolgens met typisch Griekse ornamenten; het bekende zigzagpatroon of wat je maar mooi vindt. Maak het echter niet té bond; laat een aantal muren “normaal”. In Griekenland houden ze er namelijk niet van als het overdreven wordt. De kamer moet namelijk nog overzichtelijk en ruimtelijk overkomen.

Pastelkleurige of gevlochten lampenkappen

Als het gaat om de verlichting in je kamer, dan kun je het beste kiezen voor lampen die opvallen; maar niet perse qua kleur. Om een Grieks effect te krijgen is het een aanrader om rieten of gevlochten lampenkappen te kiezen. Of grote sta- muur- of wandlampen in aardetinten en pastelkleuren. Wees niet te zuinig; verlichting is een belangrijk aspect. Zo ook in de Griekse decoratie! Je mag dus meer dan 1 lamp neerzetten of ophangen. Kijk op Directlampen.nl voor meer inspiratie en bestel jouw favoriete lamp meteen.

Mozaïektegels

Net als van patronen en ornamenten, houden de Grieken ook van mozaïek. Speel hier op in door een aantal mozaïektegeltjes toe te voegen aan je interieur. Bijvoorbeeld in de keuken of hal, de badkamer of in je tuin. Ook is het leuk om een tafeltje van mozaïek neer te zetten. Maak je eigen handgemaakte producten tijdens een mozaïekcursus of bestel ze gemakkelijk online. Wit en blauw representeren de kleur van Griekenland; laat deze kleuren dan ook zeker terugkomen!

Denk jij er over om een huis te kopen in Griekenland? Lees hier dan alles wat je moet weten, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Grote vloervazen en sculpturen

Als laatste kun je met grote, aarde vazen en mooie sculpturen je Griekse touch compleet maken. Zet een aantal prachtige beelden neer van Griekse goden, die de Oudgriekse beeldhouwkunst als geen ander weerspiegelen. Ook in je tuin is het geweldig om een groot marmeren of bronzen beeld te hebben staan; twee materialen die veel werden gebruikt in de Griekse oudheid. Zet er wat mooie planten en bloemen omheen en voila; je hebt iets prachtigs gecreëerd.

Zo zijn er nog vele andere typisch Griekse decoraties te bedenken. Start alvast met de bovenstaande tips en doe nog meer inspiratie op in Griekenland zelf!

april 30, 2021
master
Blog