Mooiste Griekse stranden

De mooiste Griekse stranden zijn gekozen door wereldwijd tienduizenden vakantiegangers die op vakantie zijn gegaan naar Griekenland.

De mooiste Griekse stranden hebben met deze reizigerskeuze de titel Travelers’ Choiche 2013 gekregen.

De stranden in Griekenland zijn het beste te bezoeken vanaf eind april/ begin mei tot en met oktober, in juli en augustus kan het vrij druk zijn, zeker op deze populaire stranden.

 

 

 

 

 

Top 10 mooiste Griekse stranden

 

1) Elafonisi strand op Kreta

2) St. Paul baai Lindos op Rhodos

3) Paleokastritsa Corfu

4) Balos lagune Kissamos op Kreta

5) Navagio strand Zakynthos

6) Koukounaries strand Skiathos

7) Porto Katsiki Lefkas

8) Stalis strand op Kreta

9) Perissa strand op Santorini

10) Egremni strand Lefkas

 

 

Beschrijving mooiste Griekse stranden

 

1) Het Elafonisi strand op Kreta wordt ook wel Elafonissos genoemd, het strand ligt in het zuidwesten van Kreta. Het is een uitgestrekt zandstrand en duingebied in de regio van Chania. Elafonisi is niet alleen een strand maar ook een eilandje dat wadend of zwemmend te bereiken is.

 

2) De Sint Paulaus Baai of de St. Paul Bay in Lindos op Rhodos, deze schitterende baai is goed te zien vanaf de Akropolis Lindos.

 

3) Het Paleokastritsa strand op Corfu, alle stranden rondom de plaats Paleokastritsa worden als bijzonder mooie stranden gezien vanwege het mooie heldere water, de grotten, de rotsformaties en de groene omgeving.

 

4) De Lagune van Balos of de Balos Lagoon in de gemeente Kissamos in de regio Chania op Kreta en grenst aan de Golf van Kissamos. De plaats Kissamos wordt ook wel Kastelli genoemd vanwege het grote Venetiaanse fort dat in de 16deeeuw werd gebouwd.

 

5) Het Navagio strand in het noordwesten van Zakynthos is misschien wel de meest gefotografeerde plek op Zakythos. Op het Navagio strand ligt een scheepswrak, het strand zelf ligt in een baai omzoomd door hoge kliffen. Het strand is in de diepte te zien vanaf deze kliffen of door er met een bootje naar toe te varen. In andere enquêtes werd het Navagio strand ook wel het mooiste strand van de wereld genoemd.

 

6) Het Koukounaries strand op het eiland Skiathos ligt aan de westkant van Skiathos en het is het meeste bezochte strand van het kleine eiland.

 

7) Het Porto Katsiki strand op Lefkas, won eerder in een Griekse onderzoek al een prijs voor het schoonste strand van Griekenland.

 

8) Het Stalis strand op Kreta ligt in een prachtige baai bij de plaats Malia. Het Stalis strand of ook wel Stalida genoemd is een schoon en breed zandstrand en loopt langzaam af in zee.

 

9) Het Perissa strand op Santorini ligt ten zuiden van Kamari in het zuidwesten van het eiland Santorini. Het donkere lavazandstrand is ruim vier kilometer lang met een wisselende breedte en ligt aan de voet van de berg Mesa Vouna.

 

10) Het Egremni  ligt op het eiland Lefkas, het strand ligt ten noorden van het Porto Katsiki strand. Het is een verscholen strand aan de steile westkust van Lefkas, een lang, mooi en schoon strand te bereiken via verschillende voetpaden of vanaf zee. Vanaf boven is het strand adembenemend om te zien, de lange strook goudgeel zand en het diepblauwe water.

 

 

 

 

 

Griekse stranden in de Europa top mooiste stranden

 

Er is ook een top 25 mooiste Europese stranden gekozen, in deze top 25 staan vijf Griekse stranden.
Op 6) Het Elafonisi strand op Kreta, 10) St. Pauls Baai Lindos Rhodos, op 15) Paleokastritsa strand op Corfu,
op 19) Balos lagune Kissamos Kreta en op 24) Navagio strand Zakynthos.

Stoer

 

Goedkope vakantie Griekenland? Jouw reis voor de beste prijs