Populaire bestemmingen Griekenland

Jaarlijks bezoeken ruim 16 miljoen toeristen een Grieks eiland of een plaats op het vasteland van Griekenland.
Welke 10 eilanden of plaatsen de meest bezochte zijn, lees je in de top 10 populaire bestemmingen Griekenland. De meeste toeristen die in Griekenland een vakantie doorbrengen komen uit Europa, ruim 14 miljoen toeristen per jaar.
Deze vakantiegangers bezoeken het land vooral in de zomermaanden juli, augustus en september, in deze drie maanden brengt 54 % van het totale toeristenaantal een vakantie door in Griekenland. In de overige maanden van het jaar is juni de meest populaire maand met 13,2 % bezoekers, gevolgd door november met 8,7 % en mei met 8,2 % van de totale toeristenaankomsten.

 

De top 10 meest bezochte of meest populaire bestemmingen is gebaseerd op gegevens van het aantal mensen dat arriveert op de Griekse luchthavens. Vanaf deze luchthavens waaieren mensen wel wat uit naar plaatsen in de omgeving van het vliegveld maar de lijst geeft toch een adequaat beeld van de meest populaire bestemmingen in Griekenland.

 

Top 10 populaire bestemmingen Griekenland

 

1) Athene

2) Iraklion – Kreta

3) Rhodos

4) Thessaloniki

5) Kos

6) Corfu

7) Chania – Kreta

8) Zakynthos

9) Santorini

10) Kefalonia

 

De afgelopen jaren was deze lijst vrij stabiel, wel waren er kleine verschuivingen, zo daalden de aankomsten op de luchthaven van Athene en de luchthavens van Kreta, terwijl Rhodos en Kefalonia een stijging zagen. Deze verschuivingen hadden geen belangrijke invloed op de top 10 lijst van meest bezochte bestemmingen, Athene
bleef op 1 en Kefalonia op 10.

 

 

 

 

 

Aantal bezoekers populaire bestemmingen

 

De bezoekerscijfers bij de top 10 lijst bestemmingen zien er globaal als volgt uit: 1) Athene, jaarlijks bijna 3 miljoen bezoekers. 2) Iraklion, jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers. 3) Rhodos, 1,7 miljoen. 4) Thessaloniki, ruim 1,2 miljoen bezoekers. 5) Kos, jaarlijks ruim 850.000 bezoekers. 6) Corfu, bijna 800.000 bezoekers. 7) Chania op Kreta met ruim 650.000 bezoekers. 8) Zakynthos, jaarlijks iets minder dan 500.000 bezoekers. 9) Santorini, 200.000 toeristen per jaar en 10) Kefalonia iets minder dan 150.000 bezoekers per jaar.

 

De Grieken gaan zelf veel op vakantie in eigen land, maar een kleine 5 miljoen Grieken zijn afgelopen jaar ook naar een bestemming in het buitenland gevlogen. Hiervan hebben 120.000 Grieken een bezoek gebracht aan Nederland. Andere populaire bestemmingen waren Bulgarije, Turkije, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Cyprus.

 

De cijfers in dit artikel zijn afkomstig van de Helleense Civil Aviation Authority (CAA) en de internationale luchthaven Athene.