Natuurlijke gebieden Griekenland

 

Als er een land is dat we associëren met een zonvakantie dan is het Griekenland wel. De lange zandstranden, het warme klimaat en de drukbezochte badplaatsen zorgen samen voor die associatie. Maar wat veel mensen niet weten is dat Griekenland ook veel natuurschoon kent die vaak ongerept en onontdekt is. Hoge bergen met geurige olijfbomen, idyllische baaitjes met dobberende vissersboten en grotten vol stalactieten en stalagmieten zorgen ervoor dat natuurliefhebbers zich helemaal thuis zullen voelen. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste natuurlijke gebieden van Griekenland? Wij helpen je samen met reisorganisatie TUI op weg.

 

  1. Corfu

Een van de meest bekende eilanden van Griekenland is Corfu. En dat komt niet alleen door de sfeervolle badplaatsen die op dit Griekse eiland te vinden zijn. Vanwege de grote hoeveelheid regen die er in de wintermaanden valt is Corfu grotendeels bedekt met heuvels vol cipressen en olijfbomen. De bijnaam is niet voor niks ‘het groene eiland’. Tijdens een vakantie op Corfu kun je de natuur ontdekken tijdens een wandeltocht. Of regel een huurauto om de smalle haarspeldbochten van de 906 meter hoge Pantokrator te bedwingen.

 

Eenmaal op de top van de berg wacht een indrukwekkend uitzicht op het fonkelblauwe water van de Ionische Zee. En met helder weer kun je zelfs het Griekse vasteland zien liggen.

 

  1. Chalkidiki

Over het vaste land van Griekenland gesproken; in het noordoosten is het schiereiland Chalkidiki een paradijs voor natuurliefhebbers. En dat komt niet alleen door de grillige ravijnen en hoge bergen die je hier vindt. Chalkidiki wordt vooral geroemd om zijn schilderachtige kustlijn. Parelwitte zandstranden met palmbomen, azuurblauw zeewater en rotsachtige baaien vormen het decor. Ondanks dit romantische landschap is Chalkidiki relatief onbekend en vrij van massatoerisme. Voor rustzoekers is dit een ideale plek voor een actieve vakantie. Hiken langs de kust en smullen van authentieke Griekse gerechten doe je op dit schiereiland.

 

  1. Kefalonia

Heuvels vol naaldbomen, baaitjes waar kleurrijke boten op het helderblauwe dobberen en fotogenieke grotten vormen samen het landschap op Kefalonia. Volgens velen is dit een van de mooiste en meest romantische eilanden van heel Griekenland. Vooral het zandstrand van Skala Beach wordt geroemd om het feit dat de Caretta caretta schildpad hier zijn eitjes legt. Minstens net zo indrukwekkend is het meer van Melissani. Dat komt omdat het meer in een grot met ‘Oculus’ is gelegen. De zonnestralen die door dit ronde gat schijnen verlichten het meer in allerlei tinten blauw. Met een roeiboot door de grot varen is een must-do op Kefalonia.