Griekenland: prachtige vakantiebestemming

Griekenland is het land van de oude beschaving, fraaie (schier)eilanden omringd door een azuurblauwe zee en een heerlijke keuken. Geen wonder dus dat het land reizigers van over de hele wereld aantrekt. Door zijn veelzijdige aanbod van cultuur en geschiedenis, ontspanning bij de zee, sportieve beklimmingen en culinaire ervaringen is er voor ieder wat wils. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten vakanties die je in Griekenland kunt houden, de mooiste plekje, de beste reistijd en overige handige tips die je kunnen helpen een onvergetelijke reis te beleven!

Verschillende type reizen in Griekenland

Jouw reis naar Griekenland kun je op verschillende manieren invullen. Ieder heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om het type vakantie dat je het beste helpt ontspannen. De type reizen hebben we grofweg opgedeeld in 3 categorieën die uitstekend geschikt zijn voor Griekenland.

Zon- en zeeaanbidders

Griekenland heeft met al zijn eilanden één van de langste kustlijnen van Europa en wordt, op het noorden na, helemaal omringd door verschillende zeeën. Dit betekent dat er genoeg stranden zijn te vinden waar je heerlijk kunt ontspannen. Ga bijvoorbeeld naar de oneindige kustlijnen op eilanden als Santorini, Mykonos en Zakynthos. Als je op het vasteland blijft, kun je heerlijk ontspannen op de stranden van Peloponnesos of Chalkidiki. Zie jij jezelf al liggen?

Cultuurliefhebbers

Griekenland is ook bij uitstek het land waar je nog volop de geschiedenis en oude culturen in kunt duiken. Alleen in de hoofdstad Athene vind je al een paar van de meest beroemde historische bezienswaardigheden. Bezoek hier onder andere de Akropolis en het oude Agora, terwijl je kunt genieten van het uitzicht op de stad. Vergeet ook zeker niet om de overblijfselen van Delphi, Knossos op Kreta en Epidaurus te bezoeken om de reis compleet te maken.

Avonturiers en sportievelingen

Ook voor de avonturiers en sportievelingen heeft Griekenland genoeg te bieden op het gebied van wandelen, klimmen en watersporten. Bekijk de Samariakloof op Kreta, beklim de berg Olympus of ga een weekje (wind- of kite) surfen op Rhodos.

Wat is de beste reistijd?

Wat precies de beste tijd van het jaar is om Griekenland te bezoeken, is heel persoonlijk en afhankelijk van hoe goed je over de hitte en drukte kunt. Het is in ieder geval goed om te weten dat Griekenland een Mediterraan klimaat heeft, waardoor de zomers over het algemeen warm en de winters mild zijn. Om de ergste hitte en de grootste drukte te vermijden, zijn het voorjaar, van april tot juni, en het najaar, september en oktober, aanraders voor het reizen naar Griekenland.

Bagage tips

De belangrijkste essentials die je bij het inpakken voor een reis naar Griekenland in de koffer moet stoppen, zijn:

  • Kleding die is afgestemd op de weersverwachting. Vergeet zeker jouw zwemkleding of fijne wandelschoenen niet. Rol jouw kleding op om ruimte in de koffer te besparen.
  • Bescherming tegen de zon. De Griekse zon kan fel schijnen. Voorkom verbranding of een zonnesteek door jezelf goed te beschermen met zonnebrandcrème, zonnebril en een hoed of pet. Neem voor de zekerheid ook wat aftersun mee. 
  • Geld en opladers. Griekenland hoort bij de Europese Unie, waardoor je er gewoon met de euro kunt betalen. Over het algemeen worden pinpassen en creditcards geaccepteerd, maar het kan nooit kwaad om een paar losse euro’s op zak te hebben. Ook heeft het land Europese stopcontacten en kun je dus jouw eigen opladers meenemen.
  • Neem ook boeken, spellen, tijdschriften of andere spullen mee om tijdens jouw reis een momentje van ontspanning te hebben. 

Naast het meenemen van een ruimbagage koffer is een handbagage koffer toch ook wel erg handig om belangrijke en waardevolle spullen de hele reis bij je te kunnen houden. Bij NoBoringSuitcases ontwerp je de handbagage koffer van jouw dromen. Kies zelf het ontwerp en show iedereen jouw gepersonaliseerde koffer. Neem zeker de tijd om alle collecties te bekijken om daarna al jouw volgende reis naar Griekenland te boeken!

september 28, 2023
master
Uncategorized