Glyfada

 

 

Glyfada is een voorstad van Athene en ligt ten zuiden van de stad Athene. Glyfada (Glifada) ligt aan de voet van de Ymittos (Imittos) berg, deze Ymittos berg stond vooral bekend vanwege het marmer uit de bergen en de lekkere honing. Van het Pentelische marmer van de berg Ymittos is bijvoorbeeld het Parthenon in Athene gebouwd.


De Ymittos honing is bekend geworden vanwege de bijzonder smaak door de weelderige flora op de Ymittos berg: tijm, lavendel, krokus en de druifhyacint. Bovendien geloofden de Oude Grieken dat de eerste bijen op de wereld van de Ymittos berg kwamen.

 

Het huidige Glyfada is vooral een moderne buitenwijk met een golfclub en talloze uitgaansgelegenheden. 

 


Agia Marina

 

Tussen Glyfada en Agia Marina liggen stranden bij Voula en Vouliagmeni in de gefuseerde gemeente Vari-Voula-Vouliagmeni. Het zijn georganiseerde stranden met kleedhokjes, volleybalvelden en restaurants.

 

Agia Marina ligt aan de kust op circa 25 kilometer van het centrum van de stad Athene, hier ligt achter een drukke weg het Varkiza strand en er is een vaste kermis. Tussen Athene en Varkiza is een regelmatige busverbinding.

 

 


Vakantie boeken

 

 

        vakantie Atheense kust        hotels voor de beste prijs

 


 

Standbeelden in Akti Vouliagmeni, Attika

 


 Attika