Galaxidi

 

Galaxidi Griekenland

 

Galaxidi, een rustige plaats op 30 kilometer afstand van Delphi. Het is een groene streek met veel afwisselende vegetatie. Galaxidi heeft mooie rustige stranden en een groot bos langs de kust met een oude molen. Elke donderdag is er een boerenmarkt. Er is een klooster en diverse kerken, zoals de Agios Nikolaos. Deze kerk is het grootste gebouw van de stad en staat op een heuvel. De kerk heeft een unieke houten iconenstandaard.  

Een andere kerk de Agia Paraskevi is beroemd om zijn kalender in de marmeren vloer, elke dag om 12 uur markeert het zonlicht een plek op de vloer die de dag van het jaar aangeeft. Het zeemuseum laat het leven van de bewoners van de afgelopen 3.000 jaar zien. Galaxidi was beroemd om zijn haven, bouwers van boten en de betrouwbare zeelieden. Veel van deze tradities zijn nog terug te vinden. In de haven worden nog steeds houten boten gebouwd en zijn vissers actief.

 


Vakantie boeken

 

 

Uiterst gastvrij hotel gelegen aan een mooi zandstrand en op loopafstand van het centrum. Het hotel is het hele jaar geopend. Ook in de winter een geschikt hotel voor bezoekers aan het Parnassos gebergte. Ruime kamers met airco en verwarming, tv en ruime balkons.

 

Hotel Porto Lourbas tel. 22650-41230 fax: 22650-41976     Hotel Porto Lourbas

 


 Centraal-Griekenland