Finikounda

 

Finikounda Griekenland
Finikounda

 

 

 

Finikounda is voor veel mensen een favoriete vakantie bestemming. Er is een gezellig dorp, een mooie baai en een lang zandstrand.

Het strand ligt beschut en heeft uitzicht op twee eilandjes: Shizoa en Sapienza,

op deze eilandjes zijn veel broedende vogels.

 

Bij Finikounda kan men goed windsurfen er is een surfschool aanwezig.

 

Vroeger stond de baai van Finikounda bekend als de haven van Foinikous een term die verwijst naar palmenstrand. Finikounda is ook een mooie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

 


Vakantie boeken

 

 vakantie Peloponnesos ruime keus 

 

vakantie Peloponnesos incl auto

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Mooi gelegen camping direct aan het zandstrand. Het centrum van Finikounda ligt achter de heuvel op loopafstand. Het is een kindvriendelijke camping met goede faciliteiten, zoals een wasmachine, ruime toiletruimtes, restaurant en minimarkt. Open van 1 april tot eind oktober.

 

Camping Anemomilos   tel. 27230-71360  fax. 27230-71121   kromb70@yahoo.gr

 

 

Met mooi uitzicht op de bedrijvige haven en in de verte het strand heeft dit uitstekende restaurant vanaf de terrassen het beste uitzicht op Finikounda. Leuk nieuws: de menukaart is er ook in het Nederlands. Verse vis kunt u in de vitrine uitzoeken maar ook voor andere gerechten kunt u goed terecht in deze gerenommeerde keuken. Via het pad aan de achterkant komt u uit op camping Anemomilos en een breed strand. Romantisch tafelen met Griekse Live muziek op wo. vr. en zo. U bent van harte welkom bij Ilias en Nikos Tsonis.

 

Restaurant en Vis taverne Elena  tel. 27230-71235