klooster Osios David

 

 

Het klooster Osios David van Evia ligt in de Xiro bergen langs de weg van Rovies naar Drymona en Kerasia.

De volledige naam van het klooster is Osios David Gerontos, het klooster van Heilige David de Oudere. Het klooster is gebouwd rond 1550. Osios David is een mannenklooster en de monniken staan bekend om hun gastvrijheid. De monniken bieden u kruidenthee, olijven of vijgen van eigen oogst aan, er naar vragen mag ook. Jaarlijks wordt op 6 augustus de Transfiguratie gevierd en op 1 november is de feestdag ter nagedachtenis aan Osios David.

 

 

In het klooster zijn wanden van iconen (iconostase), fresco’s en mozaïekvloeren te bewonderen. Er zijn ook nog veel relikwieën en persoonlijke bezittingen van Heilige David.

 

 

Op de binnenplaats van het klooster kunt u drinken uit de Levensbron, water van de bron van David. Het klooster en de bijgebouwen liggen op een groot terrein in een schitterende omgeving.

 

 

De kerken rondom het klooster zijn gewijd aan verschillende heiligen. Uit een rots, onder een afdakje, steekt een hand waar water uit een bron langs stroomt. De plek wordt agioneri, heilig water, genoemd. Volgens de overlevering is dit de plek waar David met zijn stok op de rotsen sloeg en het bronwater begon te stromen.

 

Vakantie aanbod:

 

complete vakantie of fly drive

 

 hotels voor de beste prijs

 

 

Evia :   

 

 Chalkida    Nea Artaki    Limni    Rovies    Edipsos    Istiea    Agia Anna    Karystos  

 

Marmari    Styra    Kymi    Amarynthos    Eretria

 

klooster Osios David    Drymona watervallen