Karystos

 

Karystos

 

Karystos is een havenplaats in Zuid-Evia. Vanaf het vasteland van Griekenland is er vanuit Rafina een ferryverbinding naar Karystos. De kustplaats ligt aan de voet van de berg Ochi. De naam van de stad, Karystos, zou gekozen zijn vanwege de vele notenbomen op de Ochi (Oxi) berg. Bij de haven staat een standbeeld van de onbekende zeeman.

 

 

Naast de haven van Karystos staat een Venetiaans fort, de bourtzi werd in 1300 gebouwd, waarschijnlijk met behulp van de restanten van een Apollo tempel.

 

 

Achter de boulevard ligt het centrale plein met bomen, het stadhuis en de Agios Nikolaos kerk. In deze st. Nikolaos kerk zijn iconen en fresco’s te zien. Landinwaarts aan het begin van de Ochi berg, ligt kasteel Rosso, het rode kasteel, gebouwd in 1300. Het Ochi gebergte heeft een rijke flora en fauna, er zijn wandelpaden, een berghut en drakenhuizen (drakospitia). De huizen werden zo genoemd omdat de zware stenen bijna niet door mensen getild konden worden. Het hoogste punt van de berg, de Profitis Ilias, ligt op 1399 meter.

 

Vakantie aanbod:

 

complete vakantie of fly drive

 

 hotels voor de beste prijs

 


 

 

Evia :   

 

 Chalkida    Nea Artaki    Limni    Rovies    Edipsos    Istiea    Agia Anna    Karystos  

 

Marmari    Styra    Kymi    Amarynthos    Eretria

 

klooster Osios David    Drymona watervallen