Edipsos

 

Edipsos

 

Edipsos of Aedipsos staat vooral bekend als Loutra Edipsos, de thermen Edipsos. De plaats is een groot spacentrum en kuuroord, die gezien wordt als de grootste van Griekenland. Er zijn ruim 75 thermale waterbronnen met een warme tot zeer hete temperatuur en drinkwaterbronnen. Het bronwater staat bekend om de helende eigenschappen. Al decennia lang bezoeken veel mensen de thermen, beroemheden zoals Winston Churchill, Maria Calles en Onassis bezochten Edipsos regelmatig. De eerste baden uit de Romeinse tijd zijn goed onderhouden en staan bekend als de Sylla baden, ze werden toen al bezocht door de keizers Hadrianus en Marcus Aurelius.

 

Er is een vaste ferryverbinding van Edipsos naar Arkitsa op het vasteland van Griekenland. Edipos is een levendige plaats waar culturele activiteiten en strand volleybal wedstrijden worden georganiseerd. Er zijn goede restaurants met verse vis en lokale gerechten. In Loutra Edipsos is er een ruime keus in hotels, hydrotherapie faciliteiten, spa en wellness centra.

 

Nautilos Museum verzameld al 40 jaar vondsten uit de diepten van de zee. Inmiddels is er een unieke collectie van meer dan duizend voorwerpen uit de zee. In het museum is een Engelstalige gids die graag tekst en uitleg geeft. Er is ook een projectieruimte met unieke filmopnames over de ontwikkeling van onder andere zeeschelpen. In het museum zijn veel schelpen, fossielen en bijzondere stenen waaronder edelstenen of halfedelstenen genoemd.

 

 

In het museum zijn er sieraden te koop of andere souvenirs. De sieraden zijn gemaakt van zilver en stenen of schelpen. Het museum toont ook hoe schilders zich lieten inspireren door het zeeleven en hoe men in oude tijden kleding decoreerde met schelpen. Vanuit het café bij het museum is er een mooi uitzicht op de haven en de boulevard van Edipsos.

 

Museum Nautilos – Boulevard Loutra Edipsos – Evia  Tel. 22260-31662  mob. 6972-406477 of 6977-533030 

 

 

 

Vakantie aanbod:

 

complete vakantie of fly drive

 

 hotels voor de beste prijs

 

 

 

Evia :   

 

 Chalkida    NeaArtaki    Limni    Rovies    Edipsos    Istiea    AgiaAnna    Karystos  

 

Marmari    Styra    Kymi    Amarynthos    Eretria

 

klooster Osios David    Drymona watervallen