Etoliko

 

 

Etoliko is een unieke plaats gelegen op een eiland tussen twee lagunes in, de Etoliko Lagune en de Mesolongi Lagune. Etoliko (Aitoliko) is bereikbaar via twee smalle bruggen, op deze bruggen staan dorpsbewoners vaak te vissen in de visrijke lagunes.

 

 

In Etoliko zijn verschillende restaurants die de van uitstekende kwaliteit lokale vis serveren, er is een traditionele Griekse scheepswerf en een aantal kerken.

 

De lagunes rondom Etoliko vormen een onderdeel van de Acheloos Delta, de drie lagunes die ontstaan zijn uit de rivier Acheloos zijn de Etoliko Lagune, de Mesolongi Lagune en de Klisova Lagune.

 

 

 

 

De Acheloos delta is grootste delta van Griekenland en het is een natuurgebied. In het gebied leven circa 170 vogelsoorten en er is een jachtverbod.

 

De Mesolongi Lagune is één van de grootse lagunes in de Middellandse Zee en 1,5 meter diep, de Etoliko lagune is bijna 30 meter diep.

 

De lagunes zijn de meest rijkste viswateren van Griekenland. Naast vissen en landbouw is het gebied een zoutwinningsgebied. Het is een unieke omgeving met spectaculaire zonsondergangen in de delta.

 

hotels voor de beste prijs