Egina

 

Egina, ook wel geschreven als Aegina, ligt op circa 25 kilometer van Athene in Griekenland. Met een draagvleugelboot van Piraeus naar Egina is het 40 minuten varen. De Griekse filosoof Plato is waarschijnlijk op Egina geboren. Plato was een leerling van Socrates en een leraar voor Aristoteles. Egina heeft een heuvelachtig landschap met mooie stranden en baaien. Er zijn veel pistacheboomgaarden en het eiland staat bekend om de goede kwaliteit Griekse pistachenoten. Het eiland ligt in de Saronische golf, eilandbewoners noemen deze meestal de Golf van Egina.

 

 

Bezienswaardigheden op het eiland zijn onder andere de ruïnes van de tempel van Apollo op de Kolona heuvel, de Tempel van Aphaia bij Agia Marina en het Agios Nektarios klooster, zes kilometer van Egina-stad. Egina is een sfeervol eiland voor een vakantie of om te verkennen met eilandhoppen.

 

Egina-stad

 

Egina-stad is de hoofdplaats van het eiland en aankomsthaven van de ferry’s uit Piraeus, Methana en Agistri. In de zomer is Egina-stad een levendige stad met winkelstraatjes, restaurants en een pinautomaat. In Egina-stad rijden paardenkoetsen voor de toeristen. 

 

Er zijn drie stranden, het Panagitsa strand in het zuidoosten van de stad, deze ligt vlak achter de Panagitsa kerk. De kerk van Panagitsa is gebouwd in 1806 en opgedragen aan Panagia, Maria, moeder van God. De toren van Markellos ook wel de roze toren genoemd, is gebouwd in 1802 in opdracht van Spyros Markellos, vertegenwoordiger van het Griekse Parlement. De toren is nu alleen open voor bezoekers als er een expositie wordt gehouden. Het Avra strand in het noordwesten is een strand met ligbedden en parasols. Het derde strand is het Kolona strand, loop de Kolonaheuvel op tot voorbij de archeologische bezichtiging, het Kolona strand is een zandstrand met dennenbomen. 

 

Souvala

 

Langs de kustweg van Egina-stad naar Souvala staan veel kleine witte kerkjes. Iets voorbij Kaap Livadia ligt het Capralos museum. Hier staat aan de zeekant het bronzen standbeeld “De Griekse Moeder”.  Tussen de vele rotspartijen onderweg liggen rustige strandjes. In de haven van Souvala ligt een klein strand en iets verderop ligt een zandstrand met verhuur van ligbedden en parasols. In de haven van Souvala komt de voetgangersferry aan vanuit Piraeus. Souvala ligt aan de Souvala baai, een zeer geschikte baai voor windsurfen. In de avond en nacht is de verlichting te zien van Piraeus en de kust van Athene.

 

Vagia

 Vagia is een mooi vissersdorpje met een bedrijvig haventje waar nog op kleinschalige wijze wordt gevist, het is een leuk om de kajaks uit te zien varen. Vagia heeft een goed zandstrand dat door veel groen word omzoomd en er is een mooi kerkje. Het uitzicht op de kustlijn is prachtig. In de nacht lonken de lichtjes van Athene en vaart het scheepsverkeer langs.

 

Agia Marina

Agia Marina ligt net voorbij de Kaap Agias Marinas aan de Agias Marinas Baai. Er is een goed georganiseerd strand omgeven door hoge pijnbomen. Het zandstrand is het grootste strand van het eiland Egina en het is een ideaal strand voor families met kinderen. Agia Marina is een toeristische plaats waar het in de zomer vrij druk is. Aan de andere kant van de haven liggen kleine baaitjes, hier is het water veel dieper en geschikt om te duiken. Agia Marina is genoemd naar de kerk die aan de zuidkant van de baai staat, jaarlijks op 17 juli zijn er veel festiviteiten rondom de kerk en het strand.

 


Egina Vakantie aanbod

 

 

hotels voor de beste prijs

 

Meer Egina:

 

    Kolona      Agios Nektarios klooster en Paleochora     Tempel van Aphaia