Ecologische tuin in Griekse stijl

Of je nou een (vakantie)woning hebt in Griekenland of de Griekse stijl naar je achtertuin in Nederland wilt halen – dit artikel komt hoe dan ook goed van pas! Je leest hoe je een ecologische tuin kunt maken en tegelijkertijd de Griekse charme kunt toevoegen.

Ecologisch tuinontwerp op maat

Kleine veranderingen in de tuin kun je prima zelf uitvoeren. Maar als de voor- of achtertuin toe is aan een complete make-over, kun je beter professionele hulp inschakelen. Zet al jouw wensen op een rij en laat een ecologisch tuinontwerp op maat maken. De tuinarchitect creëert een uniek ontwerp dat perfect aansluit bij het formaat van de tuin, de stijl, het budget én het ecologische aspect. Met een tuinontwerp krijg je van tevoren een goed beeld van het eindresultaat.

Grieks kleurenpalet

Tuin in Griekse stijl

Let bij het aanleggen en inrichten van de tuin goed op het kleurenpalet. Laat op verschillende plekken de kleuren wit en blauw terugkomen voor een echte Griekse uitstraling. Schilder bijvoorbeeld de muren wit, koop blauwe tuinstoelen of geef de schutting een likje verf. Voeg daarnaast genoeg kleur toe door middel van bloemen. Vooral de grote roze bloemen van een Bougainvillea zijn een mooie toevoeging.

Moestuin met groente en fruit

Een moestuin is duurzaam en ontzettend leuk. Je kunt er je eigen groente en fruit verbouwen om vervolgens in een Grieks gerecht te verwerken. Het maakt niet uit of je nou een hele grote tuin hebt of slechts een klein terras achter het huis. Je kunt een moestuin zowel in bakken als op een groot stuk grond creëren.

Eigen compostbak

Gebruik je eigen GFT-afval als vruchtbare compost voor de tuin. Koop hiervoor een grote compostbak, bij voorkeur van (wit) hout. Zet het ergens uit het zicht of vraag aan de tuinarchitect of het op een mooie manier in het ontwerp verwerkt kan worden.

Duurzame terrastegels

In een Griekse tuin zie je vaak terrastegels met organische vormen terugkomen. Voor een ecologische twist kies je voor een natuurstenen tegel met een lange levensduur. Hoewel de tegels in een speels patroon mogen liggen, is een stevige ondergrond en nette afwerking erg belangrijk. Laat de paden en het terras daarom aanleggen door een goed hoveniersbedrijf zoals Grasengroenhoveniers. Zo kun je nog lang genieten van het resultaat.

Houten regenton

Een eenvoudige manier om water te besparen, is door een regenton in de tuin te zetten. Het opgevangen regenwater kun je weer gebruiken om de planten en moestuin mee te besproeien. Om de Griekse uitstraling te behouden, kun je het beste kiezen voor een houten regenton. Deze heeft een natuurlijke en karakteristieke uitstraling.

december 15, 2020
ecogrie
Blog