Dit zijn de essentials voor jouw reistas!

Ga jij binnenkort op reis? Dan is het slim om de juiste spullen in jouw tas te hebben. In het buitenland is het natuurlijk net even anders dan in Nederland. Daarom is het slim om de juiste essentials bij je te hebben in jouw tas. Hieronder hebben wij een lijstje voor jou geschreven, zodat jij zeker weet dat jij de juiste spulletjes in jouw tas meeneemt!

Flesje water

Gedurende de dag door is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Ook als jij op reis bent. Omdat het in het buitenland gevaarlijk kan zijn om water uit de kraan te drinken, is het verstandig om altijd jouw eigen flesje water mee te nemen. Als jij wat wil drinken, dan kun jij altijd jouw flesje gebruiken. Zo kun jij voorkomen dat je ziek wordt op jouw reis.

De juiste papieren

Als er onderweg iets aan de hand is, is het fijn als jij de juiste papieren bij je hebt. Denk aan een pasje om je te identificeren, zoals een paspoort, rijbewijs of ID kaart, maar ook verzekeringspasjes. Verder is het handig om een pas bij je te hebben waar je mee kunt betalen. Een verzekeringspas is ook handig voor het geval je onverwachts naar het ziekenhuis moet.

Desinfectiedoekjes

Bij menig drogisterij kun je een klein pakje vochtige doekjes kopen. Deze kleine verpakkingen zijn ideaal om in jouw tas te stoppen. Zo kun je eenvoudig een stoel iets schoonmaken, dat ene pikkende tafeltje even afnemen of jezelf iets opfrissen. Zeker in een warm land kan het fijn zijn om af en toe je gezicht iets af te nemen met een vochtige doek. Daarom zijn deze kleine schoonmaakdoekjes absoluut een must in jouw tas!

Contant geld

Onderweg zijn er veel zaken waar je voor moet betalen. Denk aan benzine, koffie to go, een paar snacks of geld om naar de wc te kunnen. Sommige van deze betalingen worden alleen geaccepteerd met contant geld. Draag daarom altijd een kleine hoeveelheid cash geld bij, in de valuta van het land waar jij bent. Zorg er wel voor dat je niet te veel contant geld bij je draagt, hierdoor wordt jij namelijk erg geliefd voor zakkenrollers.

Creditcard

Creditcard

Als jij aan het reizen bent, kan het gemakkelijk zijn om een creditcard bij je te hebben. Een creditcard wordt namelijk op veel plekken geaccepteerd, terwijl jouw ´standaard´ bankpas dat minder heeft. Daarnaast ben jij verzekerd met een creditcard. Een creditcard is dus echt een must-have op vakantie!

maart 6, 2023
ecogrie
Blog